Dan izumitelja u Muzeju Međimurja Čakovec

Mladi izumitelji MMC (10)

Međunarodni dan izumitelja ili Dan izumitelja u Europi se obilježava 9. studenoga. Tim je povodom Muzej Međimurja Čakovec proteklog tjedna organizirao dvije radionice s poučnim predavanjima.

Predavanje i kreativnu radionicu protekle srijede je održala prof. Melita Sambolek sa svojim učenicima 3. f razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (Lana Šprajc, Lara Resman, Jure Škoro, Florijan Marčec i Hana Pospiš), a na radionici su sudjelovali učenici 4. a razreda III. OŠ Čakovec i njihova razrednica Štefanija Mustač. Učenici su naučili što je to izum i tko su izumitelji, a posebna je pozornost posvećena hrvatskim izumiteljima i izumima. Na kreativnom su dijelu susreta učenici radili otisak prsta, katapult i padobran.

Dan izumitelje ponovo je obilježen i ovog petka  a radionicu je ponovo vodila prof. Melita Sambolek sa svojim učenicima 3. f razreda Gimnazije Josipa Slavenskog. Na radionici su ovog puta sudjelovali učenici 2. b razreda III. OŠ Čakovec i njihova razrednica Vesna Panić. “Male izumitelje 2. b” posebno je razveselio dio predavanja o struji i izumitelju Tesli, pa su s pomoću elektrostatskoga stroja proizveli struju u obliku iskre, baš kao i Tesla.

U nastavku pogledajte kako je bilo na Drugom Danu izumitelja u petak 23. studenoga.

izvor: Muzej Međimurja Čakovec

Ostavi komentar

xxx