CZK ČAKOVEC: Na tribini ČČ kazališna predstava „Otpisane”

Otpisane

Ovog četvrtka na scenu Centra za kulturu Čakovec dolazi predstava Otpisane. Ostvarena je suradnjom zagrebačkog Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta Scena Gorica iz Velike Gorice. U predstavi igraju senija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički, a režiju potpisju Nikola Zavišić, tekst Renato Baretić.

Otpisne donose priču o Hassanu, Sirijcu migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njezine poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćeri Hrvojke, te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milke.

Njegov slučajni ulazak u njihove živote za sve njih znači trenutni emotivni potres, tijekom kojeg sve tri žene dožive značajne promjene pogleda na svijet. One pokušavaju, a vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti, kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, pokazati i dokazati sebi da još imaju razloga za život, da mogu mijenjati sebe i svijet oko sebe na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE! (izvor www.moruzgva.com).

Tribina ČČ i predstava Otpisane počinje u 20 sati.

Otpisane-plakat

Ostavi komentar