CZK Čakovec: Fantastičan odaziv na besplatni filmski program za osnovne škole i vrtiće

Film za vrtiće i osnovne škole

Centar za kulturu Čakovec od školske godine 2017./2018. počinje s posebno kreiranim filmskim programom za djecu predškolske i školske dobi.

Projekt „Film za vrtiće i osnovne škole“ zamišljen je kao nadopuna nastavi medijske kulture u osnovnim školama ali i upoznavanje vrtićkog uzrasta s filmom. Cilj projekta je razvijati kod djece interes za film od najranije dobi i podizanje vizualne pismenosti djece. Programom „Film za vrtiće i osnovne škole“ želimo pružiti kvalitetan filmski program za osnovne škole i vrtiće te poticati djecu na razumijevanje audiovizualne poruke.

Program „Film za vrtiće i osnovne škole“ u školskoj godini 2017./2018. sadržava pomno odabrane i nagrađivane europske filmove za djecu, književne adaptacije te filmske naslove koji govore o temama bliskim djeci. Prije svake projekcije održat će se kratki uvod a nakon filma razgovor.

Program se provodi uz pomoć Grada Čakovca i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Uz navedeni program održat će se i nekoliko kratkih radionica animacije u suradnji sa Školom animiranog filma Čakovec. Voditelj programa je Helga Lajtman koja ističe kako je već za prvu projekciju u srijedu 20. rujna zabilježen fantastičan odaziv.

RASPORED:

Janko Strižić Film

Srijeda 20. rujna u 10.00 sati – JANKO STRIŽIĆ FILM – VRTIĆI

Srijeda 27. rujna u 10.00 sati – JANKO STRIŽIĆ FILM – VRTIĆI

Srijeda 8. studenog u 10.00 sati – MALI PRINC – 1. i 2. razredi osnovne škole

Srijeda 6. prosinca u 10.00 sati – POZDRAV OD MIKEA – 3. i 4. razredi osnovne škole

Srijeda 17. siječnja u 10.00 sati – OPERACIJA ARKTIK – 5. i 6. razredi osnovne škole

Srijeda 18. travnja u 10.00 sati – NA PUTU DO ŠKOLE – 7. i 8. razredi osnovne škole

Ostavi komentar