Kako je Buba Nosorog postala zaštitni znak Zrinski Art Festivala?

Bojan Miljančić
Bojan Miljančić

Kraj kolovoza i početak rujna u Perivoj Zrinski donio je atraktivan urbani program.

Više od sedamdeset umjetnika, performera, izlagača i sudionika, izložbe, suvremeni ples i radionice te brojna druga iznenađenja dočekali su prošli vikend posjetitelje drugog izdanja međunarodnog Zrinski Art Festivala, dok je zajednički projekt 3FF festival doveo odlične domaće i strane bendove alternativnog glazbenog izričaja podno zidina Starog grada. Više o satnici programa saznajte u našem “vikend vodiču”.

Vjerojatno ste tijekom festivala zamijetili zanimljive majice sudionika Zrinski Art Festivala. Autor je Čakovčanin Bojan Miljančić:
– Priča je krenula još na prvom ZAF-u. Napravili smo videonajavu Zrinski Art Festivala s temom Bube Nosoroga. Riječ je o zaštićenoj vrsti. Razvijajući priču oko te Bube, ona je postala zaštitni vizualni znak Zrinski Art Festivala. Ove smo godine zaštitni znak aplicirali na pamučne majice u raznolikim bojama koje su postale prepoznatljiv simbol ovogodišnjeg ZAF-a.

Miljančić je poput Bube Nosoroga ispremrežen u festivalskim događanjima bilo kao organizator, sudionik i izlagač umjetnik, glazbenik…:
– U galerijskom dijelu bilo je izloženo nekoliko mojih slika, bilo je i multimedije. Sve je interaktivno. Upravo zbog te interakcije Festival je otvoren za multimediju i suradnju te improvizaciju umjetnika na samom Festivalu.

Miljančić inače radi u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec i višim razredima predaje likovnu kulturu. Kako kaže, rad s polaznicima Centra je specifičan i poseban, ali ga taj posao ispunjava: – Svakom djetetu treba individualno pristupati. I kad ima problema, sve je to čovjeku dodatni poticaj.

Ostavi komentar