Bruno Šimleša i Nermin Bezmen autori su naših novih nagradnih knjiga

citanje knjiga (6)

Mjesec hrvatske knjige 2017., manifestacija je koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost. Povodom toga ove će se godine diljem Hrvatske organizirati niz programa od 13. listopada do 15. studenoga. Budite i vi spremni za Mjesec hrvatske knjige s novim naslovom u vašoj kućnoj biblioteci.

“Međimurske novine” u suradnji s nakladničkim kućama Znanje i Mozaik nagrađuju vas ovog tjedna s dva nova naslova: Bruno Šimleša: Bez rukavica i Nermin Bezmen: U vrtlogu sudbine – Sevit i Šura (prvi dio). Potražite kupone za nagradnu igru u tiskanom izdanju Međimurskih novina od 6. listopada. Više o nagradnih knjigama u nastavku.

bruno simlesaBruno Šimleša: Bez rukavica

Bruno Šimleša, autor knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad je objavio osam knjiga, a Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga na ovim područjima

Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 100.000 primjeraka njegovih knjiga. U knjizi odgovara i na pitanja zašto se teško mijenjamo i najčešće učimo samo na bolnim iskustvima te zašto zdrav i otvoren um, spreman na kritičko promišljanje, vrijedi jednako kao i zdravo i otvoreno srce. Posebnu čar ovoj knjizi daju provokativna pitanja čitatelja na koja je autor odgovarao, kako drugačije nego – bez rukavica.

Dio knjige su i autorove novinske kolumne kojima je pridodao i mnoge dosad neobjavljene tekstove, a u kojima hrabro i bez zadrške progovara o kontroverznim društvenim pitanjima – jesu li Bog i Crkva na istoj strani, koja je prava priroda homoseksualnosti, zašto ima toliko žutila u medijima te koja je naša odgovornost u stvaranju zdravijeg društva. Knjiga je prvotno objavljena 2012. godine pod nazivom ‘U rukavicama mi je ionako prevruće’, a ovo je novo i dopunjeno izdanje.

vrtlog sudbineNermin Bezmen: U vrtlogu sudbine – Sevit i Šura (prvi dio)

Kurt Seyit, sin carskog husara Mirze Eminofa, nakon idiličnog djetinjstva na Krimu dolazi u Petrograd kako bi nastavio obiteljsku tradiciju i krenuo vojničkim stopama svojeg oca. Zgodan, hrabar i ambiciozan, ističe se među svojim vršnjacima i postaje pobočnik cara Nikole II. U blještavom carskom gradu uživa u svim uzbuđenjima i užicima koji mu se nude, sve dok jedne snježne noći u Moskvi na balu ne upozna prelijepu mladu plemkinju Šuru. Među njima plane ljubav na prvi pogled, ali ubrzo se nad njihovu mladenačku strast nadvija tamna sjena revolucije i propasti jednog svijeta…

O autorici

Nermin Bezmen, jedna od najprodavanijih spisateljica u Turskoj i autorica četiriju romana, ispričala je potresnu priču o sudbini ljudi koji su proživjeli slom Ruskog Carstva i burne, pa i brutalne, događaje za vrijeme boljševičke revolucije. Od živopisne Jalte s kraja 19. stoljeća do raskoši i čarobnog ozračja carskog Petrograda pratimo pustolovine nezaboravnih junaka i put njihova progonstva iz voljene domovine u Istanbul 1920-ih.

Roman U vrtlogu sudbine: Seyit i Šura plod je dugotrajnog i predanog autoričina istraživanja u potrazi za obiteljskim korijenima i rasvjetljavanjem turbulentnih povijesnih zbivanja. Odmah je osvojio najširu publiku, pa je prema njemu snimljena i istoimena hit TV-serija s karizmatičnim glumcem Kivançem Tatlituĝom u glavnoj ulozi.

Ostavi komentar