BOŽIĆNA PRIČA: Aukcija darovanih slika u Župi sv. Antuna Padovanskog

Đuro Bel, fra Tomislav Božiček i Pavao Jurinec
Đuro Bel, fra Tomislav Božiček i Pavao Jurinec

U župnoj dvorani Župe sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu danas je najavljena aukcija darovanih slika. Fra Tomislav Božiček, župnik župe sv. Antuna Padovanskog pozvao je sve zainteresirane neka dođu na XII aukciju darovanih slika poda nazivom „Božićna priča” u četvrtak, 29. studenoga  s početkom u 19 sati u župnoj dvorani Župe sv. Antuna Padovanskog, Čakovec – Jug.

Na aukciji i slika autora Ljube Stipišića Delmata, Gibonnijevog oca

Aukcijom su obuhvaćena darovana djela akademskih slikara kao što su Branko Budimir, Željko Prstec, Mersad Berber, Mladen Veža, Ivan Lovrenčić, Fadil Vejzović, Željko Kipke, Zlatko Prica, Stipe Nobilo, Josip Trostmann i dr., zatim slike članova Likovnog udruženja Čakovec (Franciska Pongrac) te druga djela koja su darovale obitelji iz svojih privatnih kolekcija. Kao posebnost ističe se akrilik na platnu „Dalmatinska utiha” djelo Ljube Stipišića Delmata, oca popularnog Gibonnija.

Aukciju su uz župnika Božičeka najavili članovi župnog pastoralnog vijeća Đuro Bel i Pavo Jurinec koji je podsjetio na vrijednost pilova ove župe. Ima ih ukupno 14, a neki su i pod zaštitom Hrvatskog restauratorskog zavoda. Prihod od prodanih slika namijenjen je upravo za gradnju dva nova pila („križna dreva”) te obnovu pilova Župe sv. Antuna.

Predstavljanje udruge SVE za NJU

Župa sv. Antuna obilježava 20. obljetnicu Župe pod motom „Gradimo živu crkvu“ stoga će do kraja ove, ali i sljedeće godine organizirati niz kulturnih, humanitarnih i  društvenih, sadržaja i događaja. Tako će se ove subote 24. studenoga predstaviti Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU. O udruzi će govoriti predsjednica Udruge  Almenka Balenović koja je rodom iz Međimurja (Cirkovljana) i Ljiljana Vukta, glavna tajnica i voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge “SVE za NJU”. Program počinje u 19 sati.

foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar