Balerine Umjetničke škole Miroslav Magdalenić fantastične na natjecanju u Sarajevu

Balerine Umjetnička škola Miroslav Magdalenić u Sarajevu1

Odlične vijesti stižu s Međunarodnog baletnog natjecanja “Ballance” 2018. godine koje se održalo u Sarajevu, BIH, od 21. do 23. svibnja.

Učenice 3. razreda Baletnog odjela Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec – Lena Kliček, Lucija Čih i Stjepana Posavec natjecale su se u 3. kategoriji u dvije discipline: ekipno i pojedinačno. U ekipnoj konkurenciji osvojile su 3. nagradu, dok su u pojedinačnoj konkurenciji osvojile slijedeće nagrade: Lena Kliček – pohvala, Stjepana Posavec 3. nagrada i Lucija Čih 2. nagrada, a sve je pratio međunarodni ocjenjivački žiri u sastavu: Dinko Bogdanić, Milica Bezmarević i Aleksandar Ilić – ugledni baletni pedagozi.

Mentorica Ivana Brez Murk izuzetno je zadovoljna rezultatom obzirom da su se mlade balerine po prvi puta okušale na međunarodnoj natjecateljskoj sceni.

Za korepeticiju je zaslužna Marijana Hunjak, a natjecanju i organiziranim predavanjima i radionicama prisustvovao je cijeli Baletni odjel što se ubraja u edukaciju i stručno usavršavanje baletnih pedagoga i njihovih korepetitora.

Ostavi komentar