Akrobatske plesačice Flika Šenkovec osvojile zlato na svjetskom DanceStar natjecanju

Plesačice Flika iz Šenkovca ponovno su ostvarile vrhunske rezultate “odlaskom” na Dancestar natjecanje.

Kao i prijašnjih godina prijavili su se za kvalifikacijsko DanceStar natjecanje. Kao najbližu destinaciju odabrali su susjednu Mađarsku u koju su bili spremni putovati s navijačima još krajem ožujka 2020. Međutim, kao i ostale plesne i sportske klubove diljem svijeta od 15. ožujka 2020 punih dva mjeseca bili su primorali ostali kod kuće, trenirati po dnevnim boravcima ili dvorištima ispred kuća zbog situacije nastale s korona virusom. Uz to uslijedila je i odgoda svih natjecanja.

– U iščekivanju novog, ljetnog termina Dancestar natjecanja nismo izgubili volju i marljivo trenirali. Nove plesne tehnike i akrobatske elemente smo učile u dvotjednom ljetnjem Acrodance kampu. Nakon čega smo saznali da će DanceStar natjecanje biti  ipak održano online, rekla je voditeljica i plesna trenerica Tatjana Stojiljković.Poslije kratke ljetne stanke krenuli su s organizacijom i pripremama za snimanje koreografija koje je omela dvotjedna samoizolacija jedne od plesačica bez koje nisu mogli a niti htjeli obaviti snimanje. S uzbuđenjem su dočekali novi datum snimanja koreografija na pozornici CZK u Čakovcu.

– Atmosfera je bila kao na pravom “live” natjecanju, od frizura, šminkanja, zagrijavanje u backstage-u, postavljanja svjetla, glazbe, snimanja i sam nastup na pozornici. Bilo nam je to prvo takvo iskustvo. I mogu reći da smo uspjeli, nastavila je trenerica i voditeljica Flika Šenkovec.

Kaže kako su uspjeli upravo zbog ljubavi prema plesu i tjelovježbi koja ih čini sretnima i ispunjenima. Kroz Dancestar natjecanje, pa makar i online, željeli su široj publici diljem svijeta pokazati svoja plesna umijeća i iznimna dostignuća.

Nakon kvalifikacija i ulaska u  DanceStar World Finals, od 4. do 6. prosinca 2020. godine stigli su i rezultati. Koreografijom Dreams u akro formaciji kategorije djeca predstavile su se svih 18 vježbačica Flik masters grupe koju čine Eva Vinković, Mia Legin, Anela Golubović, Vida Mlinarić, Eva Novak, Mia Goričanec, Marta Novak, Idora Gogić, Leona Kajmović, Kiara Vugrinec, Lara Podvezanec, Leni Novak, Viktoria Vrbanec, Jana Magdalenić, Saša Matić, Ina Hajdinjak, Eva Varga, Kimi Taradi i osvojile su prvo mjesto.

Akro duet Bing Bang u kategoriji mini koju čine Anela Golubović i Mia Legin osvojile su drugo mjesto.

Juniorka Saša Matić sa solo koreografijom Wicked Games osvojila peto mjesto.

 

Flikova solistica Marta Novak nadmašila je sva očekivanja, akro solo koreografijom Awoo u kategoriji djeca sa 93/120 boda osvojila drugo mjesto u A ligi svjetskih finala i nominirana je u Top 20 Gala natjecanja kao jedina predstavnica iz Hrvatske.

– Ponosna sam na sve svoje vježbačice, velike i male koje su odlično odradile sve koreografije i ponosno predstavljale Hrvatsku na DanceStar Svjetskom natjecanju. Takvi rezultati nas motiviraju za daljnji napredak u radu kluba ali zbog trenutne epidemiološke situacije opet smo prisiljeni trenirati kod kuće i jedva čekamo povratak u sportsku dvoranu, zaključuje trenerica Stojiljković.

Foto i video: Žan Novosel

Ostavi komentar