Akademski slikar Zoran Šimunović donio Hommage prostoru u izložbeni salon Muzeja Međimurja

izložba Zoran Šimunović (9)
Kvadratna platna Zorana Šimunovića skladne su priče njegovog osebujnog likovnog svijeta

U ležernoj ugodnosti otvoren je nov likovni doživljaj u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja – izložba Hommage prostoru s osebujnim potpisom akademskog slikara  Zorana Šimunovića. Njegov slikarski izričaj prepoznatljiv je po velikim kvadratičastim formatima, pa je tako u salon uselilo pet ulja na platnu od čega su četiri dimenzija 150 x 150 cm, dok peto “Odrastanje” dominira prostorom u formatu 300 x 300 cm. Na Šimunovićevim djelima opaža se njegova opsesija igračkama kao što su gumene patkice, drveni konjić za ljuljanje, plišani medvjedić…a sve upakirano u finu apstraktnu figuraciju. Sloboda i istraživanje – to su postulati Šimunovićeva rada u kom svakodnevne predmete domaćinstva pretvara u osobitu finu umjetničku dimenziju. Inspiraciju crpi i kroz slobodu kretanja na bajkerskim turama. Član je Motokluba Vukovar i strastveni je motociklist.

O izložbenom postavu uz samog autora govorila je na otvorenju izložbe i ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan ujedno najavljujući suradnju i s Gradskim muzejom Vukovara gdje Zoran Šimunović radi kao kustos često organizirajući izložbe mladih mu kolega umjetnika.

Rođen je 4. veljače 1984. godine u Vinkovcima. Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu upisao je 2008. godine, a diplomirao 2013. u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. Dobitnik je Rektorove nagrade za najboljeg studenta u akademskoj 2010./2011.g. i dobitnik Prve nagrade za kratki film “Book”, Sony, BIH 2012. godine. Čakovečka izložba mu je dvanaesta samostalna, a sudjelovao je na 20 skupnih izložbi. Ove godine ima i samostalnu izložbu u Grazu.

Izložba se u Čakovcu može razgledati do petka 28. lipnja.

foto: rr

Ostavi komentar