6. Festival stripa u Čakovcu od 12. do 14. rujna

6. Festival stripa Čakovec
plakat ovogodišnjeg Festivala stripa

Čakovec voli festivale, a i festivali taj grad. Početak rujna donio je festivalski ugođaj Festivala komorne glazbe, 3FF festivala alternative i Zrinski Art festivala, a već 12. rujna nastavlja se kulturno ozračje u sličnom tonu.

U četvrtak 12. rujna kreće trodnevni 6. Festival stripa u organizaciji i domaćinstvu udruge STRIPoblaČAK. Gosti festivala su renomirani strip-crtači Krešimir Zimonić i Matija Pisačić te Čakovčanka Maja Horvat, vizualna umjetnica i ilustratorica.

Festival će krenuti otvaranjem izložbe nazvane „Retrospektiva:mentor i učenik” autora Krešimira Zimonića u 19 sati u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec. Izložbu će otvoriti Maja Žvorc.

Nakon toga će na Maloj sceni „Vinko Lisjak” biti projekcija filmova „Krug” i „Zlatkine žute minute” autora Krešimira Zimonića i „Čoban” autora Matije Pisačića.

U petak 13. rujna u Knjižnici „Nikola Zrinski” Čakovec (izložbeni prostor u novoj zgradi knjižnice) otvorit će se izložba ilustracija autorice Maje Horvat. Izložbu će otvoriti Marta Horvat.

Ovaj festival stripa posvećen je Robertinu Juraniću, prerano preminulom članu udruge STRIPoblaČAK.

Ostavi komentar