10. obljetnica Kazališne družine Štolcer Čakovec: Naš su svjetionik kulturnih amatera i ljubavi prema kazalištu

Kazališna družina Štolcer Čakovec
Kazališna družina Štolcer Čakovec

Izvedbom prve predstave Kazališne družine Štolcer Čakovec –“Pismo z Galicije”, u Centru za kulturu obilježena je 10. obljetnica rada ove družine. Osnivači družine su Dejan Buvač (osnivač, redatelj, glumac, voditelj) i Kristina Štebih (osnivačica, tekstospisateljica, glumica), a družinu je iznjedrio Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” 2009. godine. Uvod u slavljeničku večer dao je Dejan Buvač podsjećaju na to kako je sve krenulo.

10 godina KD Štolcer Čakovec (14)_resize
Dejan Buvač

Kazališna družina Štolcer danas bilježi mnoga gostovanja u zemlji i inozemstvu, a na međunarodnim festivalima također osvaja brojne nagrade. Kazališna družina je u svom radu dosad ubilježila 75 izvedbi svojih predstava te osvojila 45 nagrada i osvojila 30 nominacija.

Kristina Štebih

– Predstava “Pismo z Galicije” obilježila je KD Štolcer. Nakon nje slijede uspješne predstave svake godine koje se premijerno izvode na KAM-u: Requiem za žive, Idu Zrinski, Tarzan i svinja na posljednjoj večeri, O mačkama i ljudima na pasji način, Ne izlazi bez čarapa, Tko je kriv za ljubav?, Bog te nema rad i Adam.

U predstavi Pismo z Galicije glumi i Ivica Mikolaj

Buvač je zahvalio na materijalnoj potpori svih ovih godina Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, svim gospodarstvenicima i sponzorima, Hrvatskom saboru kulture, Ivanu Levačiću koji im radi scenografiju za predstave, Dragici Jagec koja radi kostime, Centru za kulturu Čakovec, vjernoj publici koja ih prati puno desetljeće te svima koji trenutno jesu ili su bili članovi ove družine.

U publici Zoran Vidović i Sandra Herman

Proslavi obljetnice nazočili su zamjenica župana Sandra Herman , zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskog sabora kulture i Martina Brumec stručna suradnica za kazalište.

Prigodno uz obljetnicu objavljena je i fotomonografija koju su svi posjetitelji po završetku predstave dobili besplatno za uspomenu.

Fotomonografiju 10 godina KD Štolcer svi su s zanimanjem razgledavali

Slavljenička večer završila je prigodnim druženjem i domjenkom u dvorani Doma sindikata. Veselimo se njihovim novim projektima jer KD Štolcer svjetionik su naših međimurskih kulturnih amatera i ljubavi prema kazalištu.

foto: rr

Ostavi komentar