Antunovo na čakovečkom Jugu

antunovo procesija21
Vrhunac Antunovskog proštenja 2019. na čakovečkom Jugu danas uz Župnu proštenjarsku misu i procesiju

Danas se obilježava blagdan sv. Antuna. Riječ je o jednom od najomiljenijih svetac u cijeloj Katoličkoj Crkvi, koji se ne slavi samo u Padovi, gdje je podignuta prekrasna bazilika u kojoj se čuvaju njegovi posmrtni ostaci, već i u cijelom svijetu.

Kako je sv. Antun Padovanski zaštitnik i patron župe na čakovečkom jugu, danas je i na područje te župe, posebno svečano. Osim proštenjarske mise u 11 sati, planiran je i Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva, Cvjetići svetog Antuna, u 17 sati.

Večernji program pak će upotpuniti koncert Alena Hržice i Marije Husar Rimac, na Trgu sv.Antuna Padovanskog koji započinje u 20 sati.

Za posjetitelje tu je i neizostavna ponuda tradicionalnih međimurskih proizvoda i licitara, turistički vlakić te mogućnost vožnje kočijom. Antunovsko proštenje ove godine ima i jednu specifičnost. Naime, danas sve pošiljke iz Hrvatske pošte u centru Čakovca, biti će poslane sa žigom 20. obljetnice župe na čakovečkom Jugu. Žig je jednokratan, koristiti će se danas od 8 do 20 sati, a nakon toga će biti pohranjen u Poštanski muzej.

Dodajmo tome, da je u dane proslave blagdana sv. Antuna Padovanskog, od 14. do 16. lipnja, na snazi i privremena regulacija prometa. Drugim riječima zatvorena je cesta na Trgu Ivana Pavla II., od križanja s ulicom Luja Bezeredija do križanja s ulicom Ivana Sokača te ulica Ivana Sokača od kružnog toka do križanja s ulicom Nikole Pavića.

Ostavi komentar