Antun Kovačević iz Čakovca: Želja za životom bila je jača od kulena i kobasica

kovačević antun debljina111
Antun Kovačević, Čakovec

– Dvanaestog svibnja 2016. doživio sam infarkt i liječnik me uputio u Zagreb na ugradnju bajpasa. No, kad sam trebao dogovoriti datum operativnog zahvata, bilo mi je rečeno kako moram skinuti 20-ak kilograma jer se kirurg ne usudi izvesti inače rutinsku, ali za mene s više od 110 kilograma, rizičnu operaciju, prisjetio se Antun Kovačević iz Čakovca trenutka kad je odlučio krenuti u “rat” s viškom svojih kilograma.

Promjenom prehrane, discipline i redovitim bicikliranjem u dvije i pol godine danas 77-godišnji Čakovčanin bez problema skinuo je 25 kilograma i već dvije godine drži tu kilažu. U svojoj borbi nije bio sam, već se obratio djelatnicima našeg Zavoda za javno zdravstvo i Marijani Krajačić, magistri nutricionizma i znanosti o hrani. 

Priča Antuna Kovačevića i njegova borba s kilogramima uvod je u temu novog broja Međimurskih novina koji će se naći u prodaji u petak, 27. studenoga. Naime, bavimo se problemom debljine s kojom se suočava sve veći broj sugrađana. U svojoj ispovijedi, 77-godišnji umirovljenik pokazuje da se može smršavjeti i bez teretana, skupih namirnica i što je još važnije i zadržati željena težina.

Ostavi komentar