ANKETA pod vurom: Podržavate li prosvjed zdravstvenih djelatnika?

Prosvjed zdravstvenih djelatnika cijele Hrvatske stigao je i do Međimurske županije. Tako je održan prosvjed u krugu Županijske bolnice Čakovec, ispred Zavoda za hitnu medicinu, mirno okupljanje – prosvjedni skup radnika u zdravstvu pod nazivom “5 do 12”.  Mirnim prosvjedom željelo se ukazati na teški položaj radnika u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja te ukazati na ponašanje Vlade RH prema radnicima u sustavu, kao i dati podrška pregovaračkom timu sindikata u pregovorima za bolje uvjete rada. Građani podržavaju prosvjed, te smatraju da su zdravstveni djelatnici potplaćeni.

 

Terezija Kocijan, Knezovec – Podržavam, definitivno podržavam. Previše rade za takve plaće. U svakom slučaju su potplaćeni. Imala sam tešku operaciju i dobro znam što znači imati dobro medicinsko osoblje u takvim trenucima. 

Darko Kolarić, Donji Kraljevec – Kakva je Vlada RH teško da će se za nešto više izboriti. Prosvjed je sigurno opravdan jer bi trebali imati veću plaću. Slabo su plaćeni za posao koji svakodnevno obavljaju. 

Antun Korpar, Čakovec – Mislim da nije u pitanju samo zdravstvo, treba podići standard radnih ljudi u cijeloj Hrvatskoj. Određenim državnim službama jest donekle jest dobro, ali u gospodarstvu je skroz druga situacija, sve treba dići na viši nivo, jer mi to zaslužujemo. 

Vesna Marčec, Čakovec – Podržavam prosvjed, njihove usluge koristim kad idem kod doktora. Mislim da možda jesu potplaćene. Nisam baš previše upućena u sve to pa mi je malo teško komentirati. 

Marija Novak, Selnica – Podržavam prosvjed jer smatram da su one potplaćene. Nisam baš puno koristila zdravstveni sustav, ali sve što čujem, rade puno, za premalo novaca. Treba to promijeniti. 

Ostavi komentar