Ana Rihtarec iz Murskog Središća priprema zdravu pitu s blitvom i posnim sirom

ana rihtarec blitva sa sirom
Ana Rihtarec

Blitva je povrće koje u našim krajevima još uvijek nije dovoljno popularno iako zbog svojih hranjivih tvari i antioksidansa predstavlja pravi nutritivni dobitak.

Prepuna je nitrata koji snižavaju krvni tlak, poboljšavaju tjelesnu kondiciju i razvoj mišića, a sadrži tri puta veći preporučeni iznos K vitamina i polovicu preporučene dnevne količine A vitamina. 

Međimurci su još uvijek više vjerni tradicionalnim jelima od krumpira, pšenice i mesa, dok se u primorskim krajevima blitva itekako cijeni, zajedno sa svojim srodnikom špinatom. Povezati međimursko i primorsko može samo osoba koja u sebi nosi ljubav i prema jednom i drugom, a pronašli smo ju u Murskom Središću.

Ana Rihtarec, rođena Istrijanka iz mjesta Karojba blizu Motovuna, doselila se zbog ljubavi u Mursko Središće prije skoro trideset godina. Tu živi sa suprugom Brunom i sinovima Albertom i Petrom.

Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 20. kolovoza, možete nabaviti  na prodajnim mjestima diljem Međimurja.  

Ostavi komentar