Amos Novak iz Dragoslavca, član Regionalnog tima kuhara Varaždinske županije na Kulinarskoj olimpijadi

Regionalni tim kuhara Varaždinske županije
Regionalni tim kuhara Varaždinske županije foto Kuharski savez Hrvatske

Hrvatska na Kulinarskoj Olimpijadu sudjeluje s 30-ak kuhara i slastičara koji od 14. – 19. veljače, koji se predstavljaju u raznim natjecateljskim kategorijama. Nacionalni kulinarski timovi sudjeluju u najprestižnijim kategorijama, „Restoran nacija“ i „Chefs table“, ali Hrvatska će imati natjecatelje i u individualnim kategorijama „Kulinarska umjetnost“, „Slastičarska umjetnost“, „Carving“ i „Live carving“ te će se na Olimpijadi predstvaljati i „Regionalni tim Varaždinske županije“ te „Catering tim „Chef.hr“.

Član regionalnog tima Varaždinske županije je i Međimurac Amos Novak iz Dragoslavca, kuhar hotela Turist iz Varaždina. Članovi tog tima su: Ivan Tomas – Restoran Fontana Crnković, Rodeš Dario – Hotel Turist, Varaždin, Vanja Orban – Udruga kuhara Varaždinske županije, Dinko Tomašić – Hotel Park Varaždin, Katarina Filipašić – Hotel Minerva, Varaždinske Toplice, Amos Novak – Hotel Turist, Varaždin, Stančin Lovro – učenik Srednja škola Prelog, Šoš Lorena – učenica Gospodarske škole Varaždin, Nikolina Butko – učenica Gospodarske škole Varaždin, Valentina Šimunek – učenica Gospodarske škole Varaždin, Bojan Bohorč – Udruga kuhara Varaždinske županije i Damir Crleni – Udruga kuhara Varaždinske županije.

Kulinarska Olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu. Održava se već preko 100 godina te okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti. Hrvatska je sa svojim predstavnicima do sada sudjelovala na posljednja 3 izdanja te osvojila mnogobrojne medalje u raznim kategorijama.

Našem članu Amosu Novaku i njegovoj ekipi želimo puno sreće!

Ostavi komentar