Aktivni Advent za članice udruge Zlatne ruke

udruga žena
Vrijedne članice udruge Zlatne ruke

Puno je posla bilo za žene, članice udruge Zlatne ruke tijekom priprema za najljepše blagdane u godine. Što su sve radile i gdje su bile, donosimo u priopćenju Udruge.

Tijekom cijele godine članice udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine Zlatne ruke Čakovec svoje su rukom izrađene radove prezentirale u Čakovcu, diljem Međimurja i šire, kako bi ispunile svoju osnovnu ulogu: Očuvanje tradicije. Od Valentinova do Adventa osvježavale su međimurske običaje, izrađivale rukotvorine da bi ih uz prigodne dane prikazivale građanima.

U posljednjih 6 tjedana bile su izrazito aktivne. Odradile su jedno stručno predavanje, radionicu izrade božićnih čestitaka, radionicu slikarstva pod stručnim vodstvom, radionicu veza sjena bod.

Izlagale su u Sv. Martinu na Muri na Martinje. U Nedelišću su se u dvorani Mesap na poziv tamošnje Turističke zajednice predstavile tradicionalnim radovima i medenim kolačima na manifestaciji Dani meda.

Na poziv organizacije Mesap d.o.o. bile su na Danima zahvalnosti i na Adventu u Mesapu.

Početkom prosinca od 6. do 9. postavile su zajedničku izložbu u Lendavi na poziv višegodišnjih prijateljica iz Krožeka ročnih del koji djeluje u sastavu Zveze upokojencev Lendava. Uzvratna zajednička izložba održat će se u Domu sindikata u Čakovcu 7. i 8. ožujka 2020.

Tradicionalnu radionicu u trajanju od 2 sata odradile su 11. prosinca za djecu i roditelje romske nacionalnosti u Dječjem vrtiću Pirgo u Kuršancu. Raduje ih što je svake godine u tom vrtiću aktivnost sve veća i sve življa, i što je odaziv roditelja svake godine sve veći. Izrađuju se radovi od komušine, od krep papira i pomponi od vune. Dogovoreno je da će se na sljedećoj radionici, možda već za Valentinovo, raditi s iglom i koncem.

Sudjelovale su na Božićnom sajmu u Svetom Juraju na Bregu 15. prosinca.

Prihvatile su obilježiti cijelo vrijeme Adventa u Čakovcu svojim prigodnim ručnim radovima u dogovoru i organizaciji s Turističkom zajednicom Grada Čakovca. Vrijeme im baš nije bilo naklonjeno. (Radovi su štirkani i ne podnose vlažno vrijeme).

Na kraju godine zadnjeg četvrtka pred Božić 19. prosinca okupilo se 25 članica. Počastile su se domaćim delicijama: mesnim narescima, kolačima, kavom ,čajem i kuhanim vinom.

Najvrijednije poslastice bile su autorska djela koje su čitale naizmjence same autorice. Dvije članice Udruge su pjesnikinje pa svoje kolegice povremeno počaste novim pjesmama.

Uz ugodan razgovor prisjetile su se događanja i aktivnosti tijekom godine i zadovoljne si čestitale nadolazeće blagdane i novu godinu.

Tekst: Ana Vrbanec, predsjednica Udruge

Ostavi komentar