9. susret dječjeg duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić

Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ svake godine raspisuju književni i likovni natječaj dječjeg duhovnog stvaralaštva. Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je otac/Otac.

Najuspjeliji radovi tiskani su u zborniku naslova „Stijena mog života“.

Pokrovitelji natječaja 9. „Dječjeg Kranjčića“ bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i KTC.

U Križevce je na natječaj pristiglo 126 književnih radova te 120 likovnih radova iz ukupno 62 škole s područja cijele Republike Hrvatske.

Članovi stručnoga ocjenjivačkog povjerenstva (za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Jasna Šego i Vojmil Žic; za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Tomislav Buntak i Vojmil Žic), nakon što su pročitali i pregledali radove koji su im dostavljeni bez podataka o autorima, donijeli su odluku o rezultatima ovogodišnjega natječaja.

Učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjeluju na tom natječaju od 1. Susreta i postižu zapažene rezultate. Ove je godine književni  rad učenice Marte Škvorc (Otec na sim jezikima) nagrađen 3. nagradom dok je rad učenice Neve Novak (Stori japa) nagrađen dodatnom nagradom. Učenice polaze 4. a razred. U zbornik su ušli i likovni radovi čiji su autori: Marta Škvorc, Nika Halić, Helena Marčec i Mia Medvedec. Mentorica učenicima je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Ostavi komentar