Duo violina čine Dora Strelec i Petar Mumlek, učenici Glazbene škole u Varaždinu i Predrag Šantek, klavirska pratnja.

Na programu su izveli: Vivaldi: L’estro armonico – Koncert za 2 violine u a-molu, op. 3, br. 8 sa stavcima Allegro, Larghetto e spirituoso, Allegro.

Mladi umjetnici pokazali su zavidni nivo izvedbe i odlično vladanje instrumentima. Usprkos svojoj mladosti ostvarili su već velike karijere.

Trio Spirituoso su Vanja Jerković, violina, Matej Ilčić, violončelo i Davor Brđanović, klavir

Na programu su izveli: Haydn: Piano trio br. 39 u G-duru, Shostakovich: Five Pieces, Piazzolla: Oblivion, Piazzolla: Liber Tango

Trio Spirituoso osnovan je 2023. godine na inicijativu nekadašnjih učenika, danas profesora Glazbene škole u Varaždinu, a čine ga Vanja Jerković (violina), Matej Ilčić (violončelo) i Davor Brđanović (klavir). Kako glazba nije samo posao nego i poziv, misija i – može se reći – životna strast, predanost glazbi i sviranju potiče glazbenike različitih glazbenih preferencija na stalan rad, istraživanje i glazbeno stvaranje. Taj rad nije potpun ukoliko glazbenici svoju glazbenu priču ne podijele s publikom. Klavirski trio – i kada izvodi glazbu ranijih epoha i kada svira recentniju glazbu – svojim specifičnim i bogatim zvukom te izražajnim mogućnostima osvaja publiku svih generacija i stvara nove zaljubljenike u klasičnu glazbu. Na tom putu, trio Spirituoso osnovan je s namjerom da u svom djelovanju i domaćoj i, naravno, inozemnoj publici približi, ne samo specifičan svevremenski zvuk klavirskog trija, već i mnogobrojnu vrhunsku svjetsku i domaću literaturu koja je za njega napisana.

Pravi dan koncerta prošao je vedrim tonovima i kvalitenim izvedbama tako da je publika mogla uživati u glazbi