87 žganica na ocjenjivanju, FICKO festival stiže za 10 dana!

Toliko se toga po prvi put u povijesti moderne Hrvatske izdogađalo baš u Međimurju da gotovo nema događaja koji nema tridesetgodišnju tradiciju. Malo, doista je malo događaja koje Međimurje nije doživjelo.

Profesionalno ocjenjivanje međimurskih žganica, ali i iz cijele Hrvatske, Austrije i Slovenije ipak će se dogoditi prvi put. Danas, 18. lipnja, u Domu kulture Selnica. Najglasniji optimisti predviđali su dvadesetak uzoraka. U dva dana prikupljanja zaprimljeno je 87 uzoraka! Ocjenjivanje ne prati publika, nije uobičajeno niti je praksa, ali mediji se zovu i mogu popratiti.

Točno za deset dana vrata otvara FICKO 6′, šesto festivalsko izdanje međimurske žganice i gostujućih destilata. Po prvi put festival će se održati u interijeru nove zgrade DVD Selnica na adresi Stepinčeva 9A. Programi počinju u 13:00h, onaj glavni u 17:00h, a sve završava nastupom TS Kumovi. Festival su organizirali članovi Udruge Međimurska žganica, a o najvećoj mjeri pomogli načelnik g. Ervin Vičević i Općina Selnica te Zoran Turk i TZP Mura i Gorice.

Izvor: Udruga Međimurska žganica

žganica, boce

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE