8. tjedan karijera na FOI-ju

8. tjedan karijera naslovna (1)

Još samo par dana do jednog od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj – 5 dana, 56 poduzeća, 40 događanja

Idućeg tjedna započinje jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj – 8. tjedan karijera, koji će se u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja održavati na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, od ponedjeljka do petka, 14. do 18. listopada 2019. godine.

Otvorenje 8. Tjedna karijera bit će održano u ponedjeljak u 10 sati u dvorani 1 (FOI 1, Pavlinska 2, Varaždin), a bogati program započinje panel diskusijom s uspješnim bivšim studentima FOI-ja.

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces.

Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju.

Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 56 poduzeća, čiji će predstavnici održati 30 radionica i 8 panel diskusija na teme ‘Dizajn i razvoj softver-a’, ‘IoT-a’, ‘Blockchain/FinTech’, ‘Informacijska sigurnost’, ‘Digitalna transformacija’, ‘AI/Strojno učenje/Big Dana’ te ‘Upravljanje IT projektima’.

Fakultet organizacije i informatike njeguje odnos sa svojim uspješnim bivšim studentima, stoga će u okviru ovog događanja biti održane i dvije panel diskusije na temu karijere informatičara, odnosno ekonomista nakon FOI-ja, u kojoj će sudjelovati uspješni FOI-jevi bivši studenti.

Više o samim poduzećima, projektima na kojima rade i otvorenim pozicijama za zapošljavanje, studenti će moći saznati na tzv. ‘Karijernom španciru’, odnosno neformalnom umrežavanju s poslodavcima.

Isto tako, ovo je odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja.

Ostavi komentar