57. Porcijunkulovo: Na blagdan Gospe od anđela možete dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost!

Najveća ljetna čakovečka manifestacija 57. Porcijunkulovo održava se od petka, 30. srpnja, do ponedjeljka, 2. kolovoza.

> Donosimo program Porcijunkulovog: Željko Bebek, Opća opasnost, Nina Badrić i brojni drugi

Tim je povodom održana konferencija za medije u vijećnici Grada Čakovca.

Ovo je 57. Porcijunkulovo koje nas čeka u Gradu Čakovcu. S obzirom na epidemiološke mjere i koronavirus program se sveo na četiri dana, od 30. srpnja do 2. kolovoza. Pozivam sve dobre ljude da  posjete događanja i da se pridržavaju mjere koje će biti propisane u tom vremenskom periodu, rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te je navela da će trošak manifestacije biti više od upola manji nego što je to bilo prethodnih godina.

Pomoćnik direktora Turističke zajednice Grada Čakovca Marijo Krčmar govorio je više o samom programu manifestacije.

U petak nas čeka koncert Željka Bebeka, drugog dana će nastupiti Opća opasnost, zatim nastupa Klapa Iskon, a na kraju Nina Badrić. Porcijunkulovo je i prijašnjih godina imalo humanitarnu notu, tako će biti i ove i to za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, istaknuo je Marijo Krčmar te pozvao sve građane da se pridržavaju mjera.

Gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Župan govorio je crkvenom slavlju blagdana Gospe od Anđela- Porcijunkule.

Najavio je svečanu procesiju s kipom Gospe od Anđela, svete mise na hrvatskom, slovenskom i mađarskom jeziku te mogućnost svete ispovijedi i porcijunkulovskog oprosta za sve koje žele.

Središnjem misnim slavljem u 10 sati predsjedat će 2. kolovoza varaždinski biskup Bože Radoš, a u 9:30 bit će svečan procesija, istaknuo je gvardijan Župan.

Cjeloviti program DONOSIMO OVDJE.

Ostavi komentar