43-godišnjakinja iz okolice Čakovca ucjenjivala muškarca objavom fotografije uznemiravajućeg sadržaja

ucjena
43-godišnjakinja je ucjenjvala muškarca putem e-mail poruke Foto: Ilustracija

Poznato je da ima dosta slučajeva u kojima se i u Međimurju traži sve više pomoć policije za ono što je donedavno ostajalo “između nas” ili “među četiri zida”, a u pitanju su razno-razni “muško-ženski” odnosi, kada je u pitanju preljub, burni raskid veze i slično.

Čak se ponekad iz policije znaju neformalno požaliti da je nažalost takvih situacija koje su nekada bile nezamislive jer nije bilo modernih tehnologija, poput slanja stotine sms-ova ili e-mailova koji se odnose na preljubničke i slične odnose i ono što ih prati, te prelazi u fazu psihološkog rata, prijetnji i ucjena, s kojima se moraju baviti – sve više.

Sve to najbolje govori o tome koliko je zapravo bolesno naše društvo kada su pitanju (izvan)bračni odnosi, da ne govorimo o obiteljskom nasilju koje se često i ne prijavljuje, a također je pratitelj svega ovoga. Međutim, to je i dalje tabu-tema našeg licemjernog društva u kojem se o pravim problemima uopće ne tematizira i ne raspravlja.

Nadamo se da ipak neće doći do eskalacije i novih monstruoznih “krimi-priča”, vezano i uz ovu problematiku koje smo do sad mogli viđati uglavnom samo na filmovima.

Danas je policija ipak odlučila dati u javnost jedan sličan slučaj koji je brzinski istražila i završila, a tiče se kaznenog djela iznude.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 43-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca počinila kazneno djelo Iznude. Naime, u četvrtak 28. veljače je 43-godišnjakinja izradila elektroničku poštu da bi sa te adrese poslala uznemiravajuću fotografiju muškarcu i prijetila objavom zahtijevajući od njega novac. Materijalna šteta nije nastupila. Protiv 43-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, stoji u priopćenju PU međimurske.

Ostavi komentar