43-godišnja direktorica trgovačkog društva u Prelogu osumnjičena za utaju poreza

hrvatske kune
Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja kako je 43-godišnja državljanka Republike Srbije počinila kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga, izvijestila je PU međimurska. 

Sumnja se da je osumnjičena kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu sa sjedištem u Prelogu, u razdoblju od početka kolovoza 2017. godine do kraja lipnja 2018. godine, nije prijavila obavljene transakcije (stjecanje dobara) iz nekoliko država Europske unije, a sve s ciljem izbjegavanja plaćanje poreza na dodanu vrijednost. Na taj način u državni proračun nije uplaćeno nešto više od 700.000 kuna.

Ujedno, osumnjičena kao odgovorna osoba u spomenutom trgovačkom društvu, tijekom inkriminiranog razdoblja nije vodila poslovne knjige društva te je time onemogućila preglednost poslovanja. 

Protiv 43-godišnja državljanke Republike Srbije podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također,  temeljem odredbi Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, protiv trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Ostavi komentar