6.1 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

3FF festival u petak donosi žestoku svirku

Od 2013. godine ekipa iz Klub Prostor – “CeZam” Čakovec i 3FF organizirala je više od stotinu koncerata/slušaona/partya u klubu i šire. Ugostili su izvođače iz cijele Europe čak i šire (SAD, Kanada, Australija), a od žanrova koji su zastupljeni mogli su se čuti stoner, punk, metal, rock, etno, regge, dub, hardcore, crusst, ska punk, blues, eksperimentalna glazba itd.

Ove godine u petak nastupaju: Media stres, Graysoul, Arises i Cold snap.

3FF festival alternative je besplatan festival za posjetitelje stacioniran u čakovečkom parku – Perivoju Zrinskih. Upravo zbog toga paze na okoliš i potiču posjetitelje da ne ostavljaju smeće! Organiziran od ekipe iz 3FF i kluba Prostor, festival se odrađuje volonterski te nema komercijalno značenje.

Zašto festival alternative? Festivalska ponuda sastoji se suradnje više festivala/organizacija/institucija, festivala dječjeg filma u suradnji s osnovnim školama sa područja županije, dnevnim programom za djecu i odrasle, afterpartija u lokalima diljem grada itd.

Želja je da festival i glazba generiraju pozitivnu energiju, da potaknu ljude na razmišljanje, kreativnost, ujedine ih i inspiriraju na neki način. Festivalom želimo potaknuti stvaranje pozitivnih društvenih promjena, pružiti kvalitetan program, potaknuti ljude na suradnju, druženje i društveni aktivizam, naročito u okolini kojoj borave.

3FF festival prvobitno je održan 2005. godine na čakovečkom sajmištu. Već onda nastupila su regionalna imena poput Kud Idijota i Bez Panike, te CHANG FFOS, Bastinado i TTHZN. Godinu kasnije nastavlja se tradicija pa 2006. godine na 3FF dolaze Zadruga, Zadruga, Debeli Precjednik, Erotic Biljan & His Heretics, Diverzija, Motorno ulje, Bud Spencer i Najveribest, a festival je, zbog lošeg vremena bio premješten u mihovljanski vatrogasni dom. 2007. festival je ugostio Đubrivo, Essence i domaće snage Bez Panike, Motorno Ulje, Path Of Survival i Youth Against. To je ujedno bio i zadnji festival u organizaciji starije ekipe. Mlađa ekipa 2012. preuzima udrugu, a 2016. organiziraju prvi 3FF festival alternative u čakovečkom parku, besplatan za posjetitelje.

Galeriju pogledajte ovdje (3FF)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE