2. međunarodni turnir za djevojčice Volim Nogomet

plakat-volim-nogomet-
Vikend u znaku nogometa za djevojčice

Drugu godinu za redom, u Čakovcu, na terenima SRC Mladost održava se Međunarodni turnir za djevojčice Volim nogomet 2019. Dvodnevna sportska manifestacija koji se nalazi i u službenom kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza na rasporedu je ove subote i nedjelje.

Cilj međunarodnog turnira za djevojčice je doprinijeti podizanju svijesti o ženskom nogometu u Hrvatskoj i regiji, te podizanje ravnopravnosti među spolovima u nogometu.

Na turniru će sudjelovati ukupno 24 ekipe – 12 ekipa u kategoriji WU-13 i 12 ekipa u kategoriji WU15 iz 7 različitih zemalja – Austrija, Slovenija, Srbija, Mađarska, BiH, Slovačka te naravno, domaćini iz Hrvatske. Prošle godine na turniru je sudjelovalo ukupno 350 djevojčica iz 5 zemalja uključujući domaćine (Slovenija, Slovačka, Mađarska, BiH i Hrvatska) dok će ove godine biti ugošćeni predstavnici iz 7 zemalja sa ukupno 400 djevojčica.

Ženske nogometne ekipe dolaze iz Osijeka, Rijeke, Splita, Zadra ,Beltinca ,Banja Luke, Novog Sada, Beča, Brčka, Maribora, Ljubljane, Glavice, Szombathely, Trnave uz domaćine iz NŠ Međimurje Čakovec.  

Turnir je koncipiran u dva dijela – prvi dio su utakmice unutar raspoređenih skupina, dok se drugi dio odnosi na utakmice Glavnog i Utješnog dijela turnira. Prvi dan turnira, 15. lipnja, od 16-20 sati igrati će se utakmice unutar raspoređenih skupina A, B i C. Svaka skupina sadrži četiri ekipe. Nakon utakmica po skupinama ekipe se rangiraju prema rezultatu.

Drugi dan, u nedjelju, turnir započinje u 10 sati, a predviđeno trajanje turnira je do 15 sati. Tijekom turnira vodit će se i statistika te će se na kraju utakmice proglasiti najbolje pojedinke turnira, najbolja vratarka, najbolja nogometašica i nogometašica s najviše postignutih pogodaka. Osigurane su nagrade (pehar i medalje ) za četiri prvoplasirane ekipe.

 

Ostavi komentar