2. KUP GRADA PRELOGA U PREPONSKOM JAHANJU: Međimurci slavili na domaćem terenu

Iva Šoštarec i Condoliza B; Photo by Bruno Gale
Iva Šoštarec i Condoliza B; Photo by Bruno Gale

U nedjelju 28. srpnja na Marini u Prelogu održao se 2. kup grada Preloga u preponskom jahanju. Gledatelji su mogli uživati u prekrasnom krajoliku te plemenitim životinjama koje su tog dana vladale tim prostorom – konjima. Ukupno se održalo 7 utakmica.

Natjecatelji Konjičkog kluba Nikola Zrinski Donja Dubrava Iva Šoštarec s kobilom Condolizom B zauzela je 1. mjesto na utakmici visine 90 cm, a  Dajana Marodi s kobilom Balu Gidran-61 2. mjesto. U utakmici iste visine, ali druge kategorije Darko Juras i kobila Chikita zauzeli su 1. mjesto, Elizabeta Božić s kobilom El Centrom 2. mjesto, a Marinko Lisjak i kastrat Obelisk 3. mjesto. U utakmici na visini 100 cm pobijedila je Tina Petrović s kobilom Joly BZ, 2. mjesto zauzela je Iva Šoštarec s Condolizom B, a treće mjesto pripalo je gostu iz Mađarske, ZsoltuSzarazu.

U popodnevnim satima održale su se utakmice na visini 110, 115 i 120 cm.

U utakmici na visini 110 cm pobjedu je odnio Tomislav Kavur s Darlingtonom iz KK Galop team iz Koprivnice, dok je 2. mjesto pripalo Ani Preost s grlom Up to Date iz KK Karoca, a 3. mjesto je zauzeo Tomislav Kavur s grlom Amante.

U utakmici na 115 cm koju je popratila kiša pobijedila je Zdravka Poljaković na grlu Fya iz KK Hiperion, 2. mjesto pripalo je Marku Ulagi na grlu Oto iz KK Konjičko društvo Zagreb, a 3. mjesto pripalo je Almi Homar na kastratu Caro-As-G iz KK Koprivnica. Domaća natjecateljica Elizabeta Božić na pastuhu Coradu G plasirala se na 5. mjesto.

Najzanimljivija i ujedno najviša utakmica, ona na 120 cm, u kojoj su plasirani natjecatelji dobili i novčanu nagradu, donijela nam je sljedeće plasmane:

  1. mjesto – Tomislav Kavur na grlu Darlington iz KK Galop team Koprivnica
  2. mjesto – Marko Ulaga na grlu Oto iz KK Konjičko društvo Zagreb
  3. mjesto – Ivan Racić na grlu Best offUniek Z iz KK Edek

U toj se utakmici domaća natjecateljica Elizabeta Božić na grlu Corado G plasirala na 5. mjesto.

 

Tekst: Emilija Gale

Foto: Bruno Gale

Dajana Marodi i Balu Gidran-61; Photo by Bruno Gale
Elizabeta Božić i El Centra; Photo by Bruno Gale
Tina Petrović i Joly BZ; Photo by Bruno Gale

 

Ostavi komentar