14. CRO CUP, MALA SUBOTICA: Karatisti Globusa osvojili čak 27 medalja!

U Karate klub Globusu nakon vikenda imaju dva razloga za zadovoljstvo. Prvi je organizacija 14. po redu CRO CUP-a koje je u subotu 30. ožujka bio održan u sportskoj dvorani osnovne škole u Maloj Subotici.

Na turniru je nastupilo rekordnih 742 natjecatelja iz 56 klubova koji su predstavljali sedam država: Ukrajinu, Austriju, Crnu Goru, Mađarsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku.

Na natjecanje koje su organizirali Karate klub Globus Čakovec i Mala Subotica u suradnji sa Savezom borilačkih sportova Međimurske županije osvrnuo se trener Dejan Slukić.

„Prvo moram reći da nam je izrazito drago da je cijela organizacija turnira protekla u najboljem redu. Svi inozemni i domaći klubovi i njihovi karatisti imaju samo riječi hvale za način na koji smo organizirali turnir, ali su naglasili da je turnir bio izuzetno kvalitetan te da je jako teško bilo doći do medalje. Imali smo malu bojazan kako će sve to ispasti pošto je prvi put organiziran u dvorani u Maloj Subotici, ali moramo si priznati kako smo sve organizacijske i prateće zadatke u suradnji s našim suorganizatorom Karate klubom Mala Subotica vrlo dobro odradili“ rekao je Slukić i dodao kako uvijek ima mjesta za napredak te će sljedeće godine turnir biti još bolji.

No, jednako tako u Globusu su zadovoljni i natjecateljskim dio priče 14. CRO CUP-a. Karatisti Globusa osvojili su 27 medalja, od čega 13 zlatnih, 9 srebrnih i 5 brončanih. S postignutim rezultatima Karate Klub Globus osvojio je i 1. mjesto u ukupnom poretku klubova. Pošto je KK Globus bio suorganizator natjecanja, pehar za najbolji klub karatisti Globusa prepustili su odličnom drugoplasiranom Karate klubu Budućnost iz Podgorice (Crna Gora).

Odmah iz njih u poretku bili DZAMMAY karate klub iz Ukrajine, Krka Novo Mesto (Slovenija) i Frieways Karateklub (Austrija). „Rezultati su nam došli samo kao šlag na tortu jer su treneri bili više zauzeti organizacijom, ali su naši borci položili s odličnim posljednji ispit uoči Prvenstva Hrvatske“ naglasio je Slukić. Naime, 13. i 14. u Ivankovu pokraj Vinkovaca bit će održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste.

O organizaciji su se brinuli i ujedno vodili mlade Globusovce  treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić,  sudili su Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović, a veliki dio posla odradio je predsjednik KK Mala Subotica Darko Novak i ostali volonteri kluba.

Medalje za Karate klub Globus osvojili su:

1. mjesto i zlatnu medalju osvojili su:
Sven Strahija – učenici +46kg
Aida Trstenjak – učenice -32kg
Laura Strahija – učenice -40kg i ml.kadetkinje -40kg
Ema Marčec – ml.kadetkinje -45kg
Emily Beti – ml.kadetkinje -50kg i kadetkinje -47kg
Lovro Farkaš – kadeti -52kg
Kristian Topličanec – kadeti -57kg
Sara Novak – kadetkinje -54kg i juniorke -48kg
Filip Novak – seniori -67kg
Ekipa ml.kadetkinja (Ema Marčec, Leona Gulija, Emily Beti, Tia Križaić) – borbe ekipno

2. mjesto i srebrnu medalju osvojili su:
Petar Filipović – cicibani +26kg
Petar Slukić – ml.učenici +38kg
Tena Vurušić
– ml.učenice +36kg
Sven Strahija – ml.kadeti -52kg
Luka Sokač – ml.kadeti +57kg
Ema Marčec – kadetkinje -47kg
Timo Vlahek – juniori -61kg
Ana Filipović – juniorke +59kg
Ekipa ml.kadeta (Sven Strahija, Nikola Topličanec, Luka Sokač) – borbe ekipno

Ostavi komentar