PRINTEX iz Čakovca: Sve vrste tiskarskih i promo proizvoda na jednom mjestu

Počeli smo sa sitotiskom na tekstil, a proširili smo se na grafičku pripremu, offset tisak i doradu te na digitalni tisak

Jedna od najbrže rastućih grana tiska je svakako digitalni tisak, koji nam omogućava da tiskamo praktički na sve vrste materijala i to u malim serijama.

Kako je sada već davne 1993. godine započela s radom tvrtka Printex d.o.o., ispričao je direktor Saša Dering.

– Bio sam apsolvent na višoj grafičkoj i prilikom odrađivanja prakse u jednom tiskarskom poduzeću rodila se ideja da krenem od nule i otvorim firmu. Razgovarao sam s prijateljem Damirom Mesarovom koji je također studirao i odlučili smo zajedno krenuti u poduzetničke vode. Započeli smo skromno, printali smo vizitke, štampali upaljače, olovke. Sve što bismo zaradili ulagali smo u strojeve. Počeli smo sa sitotiskom na tekstil, a 2000. godine proširili smo se s grafičkom pripremom, offset tiskom i doradom.

Po ponudi poslovnih poklona smo lider u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U zadnjih nekoliko godina širimo polako svoju djelatnost i na digitalni tisak te će sljedećih godina fokus biti na ovoj djelatnosti koja se razvija velikom brzinom.

Ovog ljeta preselili smo na novu lokaciju i imamo na raspolaganju 1200 m2 proizvodnog i 250 m2 kancelarijskog prostora. Kako smo s godinama širili svoje djelatnosti, povećavao se i broj zaposlenih. Uvijek smo stavljali fokus na iskusne i motivirane djelatnike koji se ne boje izazova i prilagodba na tržištu koje se posljednjih godina rapidno mijenja. Potičemo kreativnost naših djelatnika, a vjernost i zalaganje posebno cijenimo.

Tu je i konstantno ulaganje u dodatno obrazovanje i praćenje novih tehnologija. Naših 25 djelatnika jamči zadovoljstvo mnogobrojnih naših klijenata iz zemlje i inozemstva. Naš je pristup da svakom pa i najmanjem klijentu pristupamo s istom pažnjom kao i velikom i renomiranom partneru. Danas je Printex d.o.o. kao tvrtka potpuno zaokružena cjelina u svakoj djelatnosti kojom se bavimo. Od sitotiska, u kojem smo jedan od lidera u Hrvatskoj što se tiče sitotiska na tekstil, a u posljednje vrijeme i na ostale materijale kao što su koža, guma i ostali specijalni materijali za industriju obuće. Uz sve to nudimo i plošni sitotisak te tampon tisak, uglavnom sve što u sitotisku možete poželjeti mi možemo napraviti.

Dok pričamo o offsetu, nudimo zaokruženu cjelinu od grafičke pripreme, designa publikacija, do tiska i cjelokupne dorade svih vrsta publikacija. Bilo da je riječ o vašem korporativnom identitetu, pa govorimo o posjetnicama, blokovima, mapama, memorandumima ili je riječ o letcima, brošurama i prospektima, knjigama, kalendarima, rokovnicima, sve do najzahtjevnijih monografija i turističkih publikacija. Nudimo i uvez na linijama za uvez žicom, meki i tvrdi uvez te uvez spiralom.

Poslovni pokloni i promidžbeni darovi sve više postaju naša svakodnevnica. Dok se prije 20-ak godina na poslovne partnere i svoje kupce mislilo uvijek samo krajem poslovne godine, iz godine u godinu raste svijest o važnosti cjelogodišnjeg marketinga i ulaganja u vidljivost na tržištu koje sve više postaje globalno, naročito od ulaska Hrvatske u EU. Mi smo zato za vas pripremili preko 1000 različitih poslovnih poklona i promidžbenih artikala koji su uvijek dostupni u najkraćem vremenskom roku uz mogućnost različitih vrsta dotiska, koje će i najjednostavnijem promidžbenom proizvodu udahnuti novi život i reklamirati vašu tvrtku ili proizvod.

Znate li da gotovo 80 % onih koji dobiju na poklon promidžbeni artikl, koriste se tim artiklom i do godinu dana? Promidžbene proizvode i poslovne poklone možete svakodnevno razgledati i odabrati u našem showroomu ili u našem online shopu: www.printex.gifts.

Jedna od najbrže rastućih grana tiska je svakako digitalni tisak, koji nam omogućava da tiskamo praktički na sve vrste materijala i to u malim serijama. Digitalni tisak na tekstil vrlo je popularan pa ako trebate majicu za rođendan, momačku, djevojačku ili želite jednostavno iznenaditi nekoga unikatnim poklonom ili odjevnim predmetom to možemo vrlo brzo i lako otisnuti digitalnim tiskom. U ponudi je i tisak solventnim printerom, njime vam možemo otisnuti i odmah izrezati naljepnice, reklame, reklamne panoe, roll up bannere, cerade, table… Naravno, sve je otporno na UV zračenje, a tisak je postojan više godina.

Ove smo godine proširili naš strojni park kupnjom tri nova stroja. XXL UV-flatbed Fuji Accuity x28 s mogućnošću tiska na sve vrste materijala formata 3,05 x 2,50 m plus roll opcija širine 2,50 m i CNC stroj Elitron ComboSD+ formata 3,05 x 2,00 m, za sve vrste dorade istih i stroj za digitalni tisak na papir visokih performansi Ricoh 7200 EX.

Da bi zadovoljili visoke zahtjeve za kvalitetom, provodimo interni sustav upravljanja kvalitetom jer to je danas glavni adut za opstanak na sve zahtjevnijem domaćem, a posebno na inozemnom tržištu. Svi proizvodi prije izlaska iz pogona prolaze kontrolu što jamči kvalitetu proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata. Stalno ulažemo u nove strojeve pa tako danas u offset tisku raspolažemo s četverobojnim i dvobojnim tiskarskim strojevima Heidelberg, dorada je opremljena linijom za uvez žicom Mulller Martini, linijom za meki uvez Horizon, strojevima za savijanje araka Stahl i Bonelli, automatskom linijom za uvez beskonačnom spiralom i gotovom spiralom, strojem za plastifikaciju, trorezačem… U grafičkoj pripremi raspolažemo Apple računalima, automatskom linijom za izradu ploča Heidelberg, proof printerom Epson kalibriranim po ISO standardu, a cjelokupno poslovanje prati suvremeni informatički sustav u potpunosti prilagođen praćenju proizvodnje. Tu su i digitalni printeri Xerox, OKI, Roland i UV-printer Mimaki… U sitotisku raspolažemo s 2 MHM-ova stroja za 6-bojni i 9-bojni tisak, sušarom Tesoma Lynx te linijom za pripremu i snimanje sita.

Ova pandemija nam je nažalost smanjila prihode jer su naša proizvodnja i naš asortiman jednim dijelom vezani uz turizam i potražnja za poslovnim poklonima je manja, ali vjerujemo da će se situacija s vremenom ipak vratiti u normalu, rekao je Saša Dering.

Podaci o poduzeću

– Osnovna djelatnost: tiskarska djelatnost

– Godišnji promet:  oko 14 milijuna kuna

– Broj zaposlenih: 25

– Godina osnivanja: 1993. godina

– Prvo pojavljivanje na tržištu (Starost brenda): 1993. godina

Kontakt:

Printex d.o.o. za tiskarsku djelatnost i trgovinu

Zagrebačka 93, Čakovec

T:  +385 40 391 270

F:  +385 40 391 788

M: [email protected]

www.printex.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE