MCS iz Strahoninca: I u krizi razvijamo nove proizvode

Na vrlo smo konkurentnom tržištu već 28 godina pa nam ova kriza nije neki izazov, no utjecala je bitno na poslovanje naših klijenata.

Informatička tvrtka MCS d.o.o. poduzeće je u vlasništvu grupe vlasnika koje uspješno posluje još od 1992. godine, zbog toga je naročito zanimljivo čuti kako su oni doskočili pandemijskoj krizi. Direktor Čedomir Vujec, dipl. ing. el. odgovorio nam je na pitanja kako su odgovorili na novonastalu situaciju uzrokovanu globalnom pandemijom koronavirusa.

Prilagođavamo se novonastaloj situaciji iz dana u dan, ovisno o preporukama i mjerama. Prilagođavamo poslovanje i način poslovanja kako bi sve strane u procesu bile zadovoljne – kupac, zaposlenik i sama tvrtka. U proljeće smo, kao i većina tvrtki koje to mogu sprovesti, uveli rad od kuće za naše zaposlenike.

Nastale promjene su nam djelomično i povremeno narušavale poslovanje. Posebno u proljeće, u periodu lockdowna kada su bila onemogućena putovanja. Tada nismo imali mogućnost prezentirati naše programe potencijalnim kupcima. Zapravo, tada je bilo teško sklapati bilo kakve poslove. U tom periodu sve je stalo. Trenutna situacija je nešto bolja, no zbog općeg stanja u društvu te sve više rada od kuće teško je ugovarati sastanke s potencijalnim kupcima. Trenutačne mjere ne sprječavaju nas u istome, no puno je samoizolacija pa i bolesnih i ljudi nisu toliko fokusirani na posao i kupnju informatičkih softvera.

Navedene probleme teško je bilo rješavati na bilo koji način, osim što su se popuštanjem mjera i tadašnjim poboljšanjem situacije razriješili sami od sebe.

Pad prometa nismo osjetili, već više “pad” općenito cijelog sustava koji se koriste našim softverima. Kao i mi, zaposlenici tvrtki korisnika te državnih institucija jednostavno su se prebacili na rad od kuće i na neko vrijeme sve je stalo ili stagniralo.

Srećom, s obzirom na to da je informatika te razvoj informatičkih sustava glavna grana poslovanja tvrtke MCS, nije nam bio toliki problem prebaciti se na rad od kuće te tako razvijati nove proizvode i biti na usluzi postojećim korisnicima.

Glavna prepreka bržem razvoju poslovanja je trenutno ipak pandemija i cijela situacija uzrokovana koronavirusom koji je, nažalost, posvuda oko nas pa je posve razumljivo da se naši zaposlenici i klijenti brinu i vrlo su, prije svega, orijentirani na vlastito zdravlje i zdravlje svojih obitelji. Tvrtke s kojima surađujemo kao i one s kojima ćemo tek surađivati trenutno su u istom modelu i prvenstvenom očuvanju zdravlja svojih zaposlenika kako bi čim prije cijela ova priča s virusom završila i kako bismo bili što spremniji nastaviti s pozitivnim poslovanjem i rastom.

Nalazimo se na vrlo konkurentnom tržištu informatičkih sustava već više od 28 godina, a u mnogim stvarima bili smo predvodnici ne samo na ovom lokalnom području, već i nacionalnom. Činjenica da je tvrtka MCS već gotovo tri desetljeća prisutna i konkurentna daje nam raznolike mogućnosti i veliku motivaciju za ostanak na tržištu te dobivanja i ove bitke, ovaj put s pandemijom. Iskustvo i motivirani zaposlenici daju pozitivne povratne informacije te su spremni oduprijeti se svakoj lošoj okolnosti u kojoj se tvrtka nalazi.

Glavna motivacija je što znamo da će i ova situacija jednom proći, a nakon toga bit ćemo spremni nastaviti dalje u brzom hodu prema trećem desetljeću postojanja tvrtke. Iako nikad nismo u potpunosti ni stali.

– osnovna djelatnost: programiranje i projektiranje informatičkih sustava

– godišnji promet: 3.001.431,78 kn

– broj zaposlenih: 14

– godina osnivanja: 1992. godina

– prvo pojavljivanje na tržištu: 1992. godine

MCS d.o.o.

Strahoninec, Poljska 61, 40000 Čakovec

web: https://www.mcs-informatika.hr/

email: [email protected]

tel: +385 40 334 555

fax: +385 40 334 535

Ostavi komentar