Za župana se natječu četiri kandidata, a za gradonačelnika Čakovca čak šest

Županijsko izborno povjerenstvo lokalni izbori Radovan Marciuš Milko Sambolek
Županijsko izborno povjerenstvo

Županijsko izborno povjerenstvo pregledalo je sve pristigle kandidature za predstojeće lokalne izbore. Pa će se tako primjerice za međimurskog župana natjecati četiri kandidata, za čakovečkog gradonačelnika šest, u Murskom Središću su četiri kandidata, a u Prelogu tri.

U ponoć, 4. svibnja istekao je rok za predaju kandidatura za predstojeće lokalne izbore na kojima ćemo na 157 biračkih mjesta, birati župana, gradonačelnike, načelnike, njihove zamjenike kao i zamjenike iz redova romske nacionalne manjine u Orehovici i Pribislavcu. Uz to birat će se i vijećnici Županijske skupštine kao i gradskih, odnosno općinskih vijeća.

Novina ovih izbora je da će se glasati isključivo prema mjestu prebivališta, odnosno iz tehničkih razloga nema privremenog upisivanja ili brisanja iz popisa birača.

Županijsko izborno povjerenstvo već je obavilo svoj zadatak, pregledalo je sve kandidature te ih predstavilo javnosti. Pa su tako pristigle četiri kandidature za međimurskog župana -B ranimira Bunjca, Darka Horvata, Mladena Novaka te Matije Posavca.

Službeni popis kandidata za župana Međimurske županije i članove Županijske skupštine nađite OVDJE.

Što se gradova tiče, za čakovečkog gradonačelnika pristiglo je šest kandidatura, u Murskom Središću su četiri kandidata, a u Prelogu tri.

Službeni popis kandidata za gradonačelnika Čakovca nađite na LINK 1 i Gradsko vijeće Čakovca pak nađite na LINK 2.

U općinama, najviše kandidata je u Gornjem Mihaljevcu te Podturnu i to po pet, dok se Donji Vidovec drži svog standarda s jednom kandidaturom. Kako se u Općini Pribislavec i Orehovica biraju i zamjenici načelnika iz redova romske nacionalne manjine, i tu su pristigle po dvije kandidature.

Uz to, biraju se i vijećnici, pa je tako za Županijsku skupštinu pristiglo sedam lista, za čakovečko gradsko vijeće četiri te preloško tri. U općinama, najviše lista je u Gornjem Mihaljevcu i Podturnu po šest, a najmanje u Donjem Kraljevcu dvije.

(vv)

Ostavi komentar