Prelog: Ujedinjena oporba, osim SDP-a protiv aktualnog gradonačelnika Ljubomira Kolareka

ljubomir kolarek i nikola oto

Nedjeljni izbori u gradu Prelogu mogli bi biti i te kako zanimljivi iako se za prvog čovjeka grada natječu tek dva kandidata.

U utrku za svoj treći mandat ide aktualni gradonačelnik Ljubomir Kolarek, član HDZ kojeg podupire vjerni HSS. Protukandidat mu je Nikola Oto, nekadašnji istaknuti tamošnji HNS-ovac koji iza sebe ima široku podršku oporbenih stranaka. Oto se nalazi na listi stranke Matije Posavca koju podupire i preloški HNS, HSLS i Demokrati.

U svom dvostrukom mandatu gradonačelnika, Ljubomir Kolarek praktički nije imao problema s oporbom koja je razjedinjena i pojedinačno preslaba da ga ugrozi. Na svim dosadašnjim izborima, praktički svaka sa svojom listom jednostavno nije imala šanse pa je Kolarek sa svojom jakom stranačkom infrastrukturom glatko osvajao mandate.

No, ovoga puta oporbenjaci su se ujedinili ili kako se to popularno kaže, stavili su glave skupa, istina, ne zna se jesu li to učinili sami ili uz pomoć Matije Posavca te su istakli samo jednog svog kandidata.Doduše, tamošnji SDP ne podržava niti jednog kandidata za gradonačelnika, niti imati svog već samo listi za gradsko vijeće čiji je nositelj Ivan Šimunković.

I Kolarek i Oto dobro su poznati u svom rodnom kraju i svjesni su toga da će o imenu prvog čovjeka odlučivati izlaznost birača.

Kolarek je siguran u discipliranost svojih HDZ-eovaca, dok Oto čeka hoće li se izborima odazvati i ostali birači koji žele promjene.

Više o kandidatu Ljubomiru Kolareku saznajte OVDJE.

Više o kandidatu Nikoli Otu saznajte OVDJE.

 

 

Ostavi komentar