HNS se vraća svojim korijenima, a inspiraciju traži u načelima Savke Dabčević- Kučar i Hrvatskom proljeću

predstavljanje hns25
Predstavljanje HNS-a.

U sklopu kampanje Vraćanje korijenima i obilježavanja 50 godina Hrvatskog proljeća, na Trgu Republike u Čakovcu održana je konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Govorili su Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, Ljerka Cividini, predsjednica GO HNS-a Čakoveci i Dragutin Glavina član Predsjedništva ŽO HNS-a Međimurske županije.

Ljerka Cividini istakla je da Savka Dabčević-Kučar jedna od najistaknutijih političarki naše novije povijesti i heroina Hrvatskog proljeća znala prepoznati trenutak za rješavanje nacionalnog problema, njegujući istinske vrijednosti politike čistih računa.

Dragutin Glavina kao suvremenik tih događaja podijelio je svoje osobne impresije iz tog vremena i kako je i sam doživio ondašnje demonstracije u Zagrebu. U njemu se zatekao iz privatnih razloga, a onda je kao “sumnjivac” priveden na razgovor.. Starijima je poznato, a mlađi su to malo učili iz knjiga, težnja za nacionalnom ekonomskom samostalnošću, 1971. godine završila je gušenjem tih težnji od stran ondašnjeg režima i progonom mnogih hrvatskih intelektualaca.

Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a kazao je da je HHS uvijek stajao na temeljima zdravorazumske, umjerene politike prosperiteta i rezultata. Tim korijenima se želimo vratiti, istaknuo je.

Ostavi komentar