Štrigova – k-raj mira, dinamike i enogastronomije

Dobro nam došli u štrigovski-kraj, gdje se prirodne ljepote, kultura, tradicija i enogastronomija spajaju u jedno. Uvjerite se u jedinstvenost doživljaja koji donosi posjet ovome k-raju, a u kojem će uživati sva Vaša osjetila tako da će Vam boravak među nama biti odmor tijelu i blagoslov duši.

Odmorite se u pokretu i osjetite bezbroj nijansi zelene boje i opojan miris cvjetova drveća i biljaka. U Štrigovi su na raspolaganju dvije rekreativne kružne staze koje vode kroz vinorodno područje i upoznavaju Vas s kulturnom i prirodnom baštinom, a možete ih prijeći biciklom ili pješice.

Pješačka staza „Terra Historica Stridon“ i „Pušipelova biciklistička staza“ vode vas kroz područje štrigovskog k-raja. Osim do prestižnim nagradama nagrađivanih vinara gdje možete kušati i autohtonu međimursku vinsku sortu „pušipel“ te ostale sorte, odvest će vas i do spomenika kulturne baštine kao što je Crkva svetog Jeronima, poznata po svojim dvama zvonicima i freskama baroknog slikarskog virtuoza Ivana Rangera te mnogobrojnih pilova i kapelica koje pričaju o prošlom prohujalom vremenu, a njihove pozicije pružaju nezaboravne vidike.

Svi putevi i staze u destinaciji se isprepliću i vode prema Mađerkinom bregu, prirodnom vidikovcu koji se ističe svojim terasama na kojem su zasađeni vinogradi koji mame osjetila svojom zanosnom ljepotom. Na vidikovcu se otvara prekrasan pogled na 4 države, složili bi se mnogi da je upravo najljepši za vrijeme izlaska i zalaska sunca. Pogled će uskoro dobiti novu dimenziju doživljaja jer će Mađerkin breg biti obogaćen vidikovcem Goričko sviralo.

Dođite i osjetite pravu simbiozu čovjeka s prirodom

Bez kušanja bogate enogastronomske ponude u restoranima i kušaonama štrigovskog k-raja ne biste smjeli napustiti destinaciju jer ćete upravo kroz nju osjetiti pravu simbiozu čovjeka s prirodom.

Odmor od svih aktivnosti potražite u apartmanima, kućama za odmor i sobama koje će Vas uvijek dočekati širom otvorenih vrata i poželjeti Vam dobrodošlicu u oazu mira i netaknute prirode. Naši restorani, kuće za odmor, sobe i apartmani uključeni su u nacionalni projekt Hrvatske turističke zajednice „Safe stay in Croatia“ kako biste bili sigurni da su na lokaciji poduzete propisane epidemiološke mjere i preporuke zdravstvene sigurnosne zaštite.

Rado ćemo Vam pomoći s dodatnim informacijama u Turističko informativnom centru Štrigova, na broju: +385 99 2 851 325, e-mailu: [email protected], a na našoj web stranici: www.stigova.info i društvenim mrežama možete detaljno proučiti sve što pruža Štrigova.

Štrigova vam nudi mir ako ga odaberete, dinamiku ako se odlučite, enogastronomiju ako ju okusite.

Pred nama su Štrigovske noći 2021., od 16. do 18. srpnja očekuje vas bogat program, Dan Općine Štrigova, Dani otvorenih vrata Doma kulture Štrigova, Utrka Stridon run, produkcije filmova u suradnji s Hrvatskom kinotekom. Za detaljnije informacije pratite nas na društvenim mrežama.

Pronađite nas na:

www.strigova.info

Štrigova 29, 40312 Štrigova

T: +385 40 851 325

M: +385 99 2 851 325

  1. [email protected]

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE