Posjetite Lendavu, grad za prekrasne poglede, ukusne bograče i aktivni odmor 

Lendava – grad u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom i Mađarskom, mjesto koje se ponosi izuzetno bogatom kulturnom baštinom, koja se očituje u raznolikom preplitanju slovenske, mađarske, hrvatske, romske, židovske i drugih kulturnih tradicija.

Povezanost i iznad svega pogled na četiri države, također je slogan najveće lendavske turističke atrakcije, vidikovca Vinarium, koji je u kratkom periodu, osim turističke atrakcije postao metafora prekrasnih pogleda.

Vidikovac, svojom visinom poziva vas da uživate u prekrasnom pogledu na brda i ravnice četiriju država – Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Austrije te nudi poseban doživljaj. Na najvišu razglednu platformu tornja možete se popeti dizalom ili pak savladati 240 stepenica i na jedan od najautentičnijih načina doživjeti uspon na nadaleko najljepši vidikovac. U prizemlju vidikovca kušajte kulinarske delicije uz degustaciju vrhunskih lendavskih vina.

Izleti i aktivni odmor  

Iz Lendave se možete zanimljivim pješačkim stazama uputiti ravno u srce vinograda, posjetiti vidikovac, kapelicu Sv. Trojstva u kojoj se nalazi sačuvana mumija vojnika iz razdoblja turskih prodora, Mihaela Hadika! Poseban doživljaj u Lendavi i okolnim brežuljcima nude vinski podrumi udruženi pod nazivom raspršeni Hotel Vinarium, koji možete unajmiti za svoj odmor iz snova u srcu vinograda. Vinski podrum za svoj odmor odaberite na internetskoj stranici www.hotelvinarium.si. Predah u okruženju vinograda možete kombinirati s biciklizmom, planinarenjem i opuštanjem u termama.

Bogračfest, 28. kolovoza

Ovogodišnji Bogračfest održat će se 28. kolovoza 2021., posljednje subote u kolovozu. Timovi koji će sudjelovati u kulinarskom festivalu imati će svoje mjesto u Glavnoj ulici Lendave i konkurirati će za naziv majstora bograča. Cjelodnevno događanje bit će obogaćeno i ostalim kulinarskim specijalitetima uz naravno i dobru kapljicu vina. Detaljan program moći ćete pratiti na internetskoj stranici https://www.lendava-lendva.si/.

Koncert Gibonni, 3. rujna

U petak, 3. rujna od 20 sati u Petišovcima kod Lendave nastupit će Gibonni, sinonim za vrhunski glazbeni doživljaj kojeg se ne smije propustiti.  Njegov koncert neće ni ovaj puta nikoga ostaviti ravnodušnim.

Festival Vinarium – Lendavska trgatev

Festival Vinarium vrhunac je ljetnog događanja kada Lendava poprima boje Festivala. Tradicionalna etnološko kulinarska priredba Lendavska trgatev odvija se početkom rujna na različitim lokacijama u Lendavi. Lendavska trgatev je praznik vinogradara s cjelodnevnim programom i bogatom kulinarskom ponudom, bogračem, langošima, perecima, ribama – uz naravno odlična lendavska vina. Tradicionalna povorka kroz središte Lendave s prikazom običaja, zanata i nošnji pravi je užitak za oči. Više informacija o ljetnom programu Festivala Vinarium: www.lendava-lendva.si

Hotiške ribe ToGo

Priuštite si malo odmora, dođite u Hotizu i naručite ribe ToGo. Termini za ljubitelje hotiških riba su 17. i 18. srpnja i 14. i 15. kolovoza od 11 do 17 sati.

Izložba Stephan Lupino do 30. listopada

U Galeriji-Muzeju Lendava posjetite izložbu Stephana Lupina, gdje će biti postavljene fotografije i skulpture, većinom newyorške fotografije i prizori noćnog života, fotografije slavnih ljudi, portreti i akti. Izložene skulpture su iz Lupinovog zadnjeg stvaralačkog opusa.

Vrijedi posjetiti: 

  • Put bunara (pješačka staza)
  • EuroVelo 13 (biciklistička staza uz željeznu zavjesu)
  • Gradski park Roža
  • Ledenice i tri izvora
  • Klupa ljubav u Lendavskim goricama
  • Vremenski stroj u predvorju Kazališne i koncertne dvorane

Kontakt i informacije:

Zavod za turizam i razvoj Lendava, Čentiba, Lendavska cesta 19, 9220 Lendava

T: +386 1 200 94 22

E: [email protected]

W: www.lendava-lendva.si

FB: #Visitlendava #Vinariumlendava

 

Ostavi komentar