Zašto treba uložiti u kvalitetan tlakomjer?

tlakomjer-crosst

U svijetu svaka peta osoba pati od visokog krvnog tlaka za koji je poznato da je uzročnik brojnih problema i zdravstvenih stanja. S ciljem bilježenja i kontrole krvnog tlaka na tržištu postoji široka paleta tlakomjera koji se razlikuju po dizajnu, po određenim karakteristikama i dodatnoj opremi.

Posebno treba izdvojiti Omron tlakomjere za zapešće i nadlakticu. Omron je svjetski poznati proizvođač digitalnih tlakomjera koje karakterizira niz naprednih funkcija zbog čega se nalaze u gornjem dijelu ponude.

Omron RS2 tlakomjer za zapešće je potpuno automatski tlakomjer s ugrađenom Intellisense tehnologijom koja osigurava precizno, ali i ugodno mjerenje tlaka. Tlakomjer je lako prenosiv, a mogu ga koristiti sve dobne skupine. Osim toga, tlakomjer detektira i nepravilni srčani ritam, što je također važno posebno kod starijih ljudi ili onih koji pate od određenih kroničnih stanja.

Pouzdanost i točnost rezultata mjerenja tlaka potvrđena je kliničkim ispitivanjima što je samo još jedan pokazatelj jedinstvene kvalitete proizvođača.

Najnoviji model Omron tlakomjera za nadlakticu s pametnom manžetom, M6 comfort, ima niz naprednih funkcija od kojih svakako treba spomenuti AFib funkciju za otkrivanje atrijske fibrilacije. Osim toga, pametna manžeta osigurava precizno mjerenje tlaka čak i u situacijama kada nije ispravno postavljena.

BEURER BC44 digitalni tlakomjer za zapešće se posebno preporučuje starijim osobama jer sadrži funkciju koja upozorava na eventualne poremećaje srčanog ritma. Jednostavno se koristi, a s obzirom na potpunu automatizaciju rezultati mjerenja tlaka i pulsa su točni i pouzdani. Tlakomjer je klinički ispitan, što također pridonosi njegovom pouzdanom radu.

Rossmax proizvođač tlakomjera u svojoj ponudi ima digitalne, ali i klasične tlakomjere na pero, primjerice Rossmax GD-102, koje karakteriziraju izvanredne performanse i kvaliteta, pouzdani manometar s iglom sa sustavom za sprječavanje neželjenog zaustavljanja i jednostavnost korištenja.

NANO V3 SMART SOUND tlakomjer razlikuje se od ranije navedenih, budući da ima govornu funkciju na hrvatskom jeziku. Kao takav je idealan za stariju populaciju kao i za one koji imaju problema s vidom. Govorna funkcija odnosno zvučna povratna informacija zasigurno pridonosi točnijoj interpretaciji i očitanjima rezultata u skladu sa smjernicama Svjetske Zdravstvene Organizacije. Sve to osigurava ugodno i kvalitetno mjerenje i kontrolu.

Zašto treba uložiti u kvalitetan tlakomjer?

Istraživanja su pokazala da redovno mjerenje krvnog tlaka kod kuće smanjuje rizik od određenih zdravstvenih stanja prvenstveno onih povezanih s kardiovaskularnim bolestima. Visoki krvni tlak je ozbiljno stanje koje ni u kojem slučaju ne treba zanemariti.

Redovno mjerenje i praćenje tlaka omogućuje vam da vidite učinke nekog novog lijeka koji ste počeli piti, zatim utjecaj vježbanja na organizam ili da shvatite načine na koji određene namirnice utječu na povećanje ili snižavanje njegovih vrijednosti.

Ostavi komentar