Zašto bi probiotici trebali postati dio vaše svakodnevice?

Probiotici su vrlo korisni za naše zdravlje. Njihova podrška u smanjenju toksina, s kojima se neizbježno svakodnevno susrećemo, moduliranje imunološkog sustava, poboljšanje probave i apsorpcije hranjivih sastojaka te sposobnost smanjenja negativnih učinaka antibiotika samo su neke od blagodati koje ne želite propustiti. Kako se pobrinuti za dovoljan dnevni unos? Saznat ćete u sljedećoj minuti!

Probiotici podržavaju zdravlje cijelog tijela

To su žive bakterije koje pokrivaju probavni trakt i podržavaju sposobnost tijela da apsorbira hranjive tvari i bori se protiv infekcija. Vaše tijelo sadrži otprilike jednak broj crijevnih bakterijskih molekula kao i stanica u ostatku vašeg tijela, pa nije čudo što su crijeva toliko važna za zdravlje cijelog tijela.

Nabavite najbolje probiotike koji sadrže 16 različitih sojeva bakterija i čak 20 milijardi bakterija u samo jednoj kapsuli dnevno i osigurajte zdravlje svog tijela. Za kupnju kliknite ovdje.

Prerađena i konzervirana hrana uništava dobre bakterije u crijevima

U prošlosti su ljudi imali puno dobrih bakterija u prehrani jer su jeli svježu hranu iz neiscrpljenog tla i hranu koja je fermentirana da se ne bi pokvarila. Međutim, danas su industrijske i poljoprivredne prakse takve da jedemo više obrađene, konzervirane i pasterizirane hrane, koja je uz to prepuna antibiotika i drugih štetnih tvari.

Zbog toga jedemo hranu koja sadrži vrlo malo ili gotovo nimalo dobrih bakterija, jer procesi obrade ubijaju dobre bakterije. Kako bismo povećali korisne vrste bakterija u našim crijevima i održali ravnotežu u crijevnoj flori, važno je u prehrambenim dodacima konzumirati fermentiranu hranu ili dodatke poput probiotika.

Probiotici za nadutost i probavne smetnje

Plinovi, nadutost i probavne smetnje, koji uzrokuju nelagodu i bol u želucu i donjem dijelu probavnog trakta, uobičajeni su znakovi neuravnoteženog crijevnog mikrobioma, kada u crijevima nema dovoljno korisnih bakterija, a potencijalno patogene bakterije koje uzrokuju probleme se množe.

Probiotici su također važni za nadutost, jer neravnoteža dobrih i loših crijevnih bakterija uzrokuje i druge probavne probleme kao što su zatvor i proljev. Neki probiotici za nadimanje kod specifičnih sojeva u probavnom traktu, gdje se inače nalazi više od petsto vrsta bakterija, također ublažavaju simptome kronične upalne bolesti crijeva.

U borbi protiv prehlade, gripe i drugih infekcija

Zdravlje crijeva izravno je povezano sa zdravljem imunološkog sustava, jer se čak 70 posto imunološkog sustava nalazi u crijevima. Korisne probiotičke crijevne bakterije također igraju važnu ulogu u uravnoteženju imunološkog odgovora, jer djeluju kao zaštitari na zidu crijevne sluznice i sprječavaju da sluznica postane previše propusna.

Crijevna je sluznica odgovorna za oslobađanje važnih hranjivih sastojaka iz hrane koju jedemo u krvotok, ali s druge strane njezina je propusnost problematična jer virusi i štetne bakterije također mogu ući u krvotok. Kao rezultat, imunološki sustav je oslabljen, brže obolijevamo od bakterijskih i virusnih infekcija, a od prehlade i gripe dulje bolujemo.

Probiotici u trudnoći za zdravlje majčinog crijeva i imunitet fetusa

Probiotici u trudnoći brinu se o majčinom crijevnom zdravlju i jačaju imunitet fetusa. Sigurno dodavanje korisnih mikrobioloških bakterija pomaže trudnicama da se nose s nelagodom u probavi i nelagodom s prekomjernim plinovima, te osigurava zdravu vaginalnu floru, koja je posebno osjetljiva u tom razdoblju.

Kada je novorođenče u rodnom kanalu majke tijekom poroda, prvi put je izloženo majčinim živim bakterijama. Time bebin probavni trakt počinje stvarati dobre bakterije. Probiotici u trudnoći utječu na fetus na način da majčin zdravi mikrobiom uči djetetov imunološki sustav da prepoznaje i pravilno postupa s patogenim bakterijama, tako da se može samostalno boriti protiv infekcija.

Probiotici za mršavljenje reguliraju nisku bakterijsku raznolikost

Određene mikrobiološke bakterije nazivaju se i probioticima za mršavljenje, jer imaju ulogu u povećanju i smanjenju tjelesne težine. Korisne crijevne bakterije stvaraju uvjete za ravnotežu u mikrobiomu, a loše crijevno zdravlje povezano je s pretilošću ili doprinosi razvoju pretilosti. Svakako, to nije glavni uzrok.

S druge strane, nezdrava crijeva također rezultiraju niskom bakterijskom ili mikrobnom raznolikošću i povećanom upalom, što može biti faktor rizika za probleme povezane s pretilošću, poput metaboličkog sindroma i dijabetesa tipa 2. Probiotici za mršavljenje pomažu u vraćanju optimalne ravnoteže crijevnih bakterija.

Potpora crijevima tijekom uzimanja antibiotika

Većina antibiotika djeluje tako da ubija bakterije u crijevima i sprječava njihov rast. Nažalost, većina antibiotika nije u stanju razlikovati dobre i loše bakterije. To znači da oni također uništavaju korisne crijevne bakterije, što dovodi do nezdrave crijevne flore, pogotovo ako se uzimaju dulje vrijeme.

Iako naša kultura postaje svjesna pretjeranog redovnog propisivanja antibiotika, oni su najčešće neizbježni i za djecu i za odrasle jer liječe različite vrste bakterijskih i virusnih infekcija. Stoga je dobro podržati i ojačati tijelo probioticima koji pomažu dobrim crijevnim bakterijama da ponovno nasele mikrobiotu.

Malincini imunobiotici u kapsulama

Izboru kvalitetnih dodataka prehrani treba posvetiti malo više pažnje, jer je to jedini način da se osigura da tijelo prima one supstance koje su mu najpotrebnije i da ih može optimalno koristiti. Zato je tvrtka Malinca tome posvetila puno vremena, odnosno izradi vlastitih probiotika. Oni su nešto posebno, jer kombiniraju sva svojstva koja imaju kvalitetni probiotici, a o čemu više možete pročitati ovdje.

Dodatak sadrži čak 16 različitih mikrobioloških sojeva bakterija iz obitelji Lactobacillus i Bifidobacterium. Raznolikost je važna, jer svaki probiotički soj ima svoje zdravstvene prednosti, odnosno izvršava određenu zadaću u tijelu. Uz to, jedna kapsula sadrži čak 20 milijardi živih kultura. Veliki broj kultura također nudi veće zdravstvene koristi.

Druga važna značajka je da žive bakterije u kapsuli uspješno dospijevaju do crijeva, gdje su potrebne za razgradnju. Stoga one ne umiru već u želucu ili negdje na putu do crijeva. Žive bakterije u ioniziranom obliku zaštićene su u kapsuli i presvučene posebnim slojem, pa su otporne na želučane i žučne kiseline.

Nabavite probiotike tvrtke Malinca u kapsulama što je prije moguće i poboljšajte svoj imunološki sustav na sljedećoj poveznici: www.malinca.hr/probiotici.

Ostavi komentar