Poliklinika Neurosan: Nesanica se može razviti u kronični poremećaj, potražite stručnu pomoć!

Imate problem sa spavanjem? Muči vas nesanica, apneja, imate poremećaj ritma spavanja, sindrom nemirnih nogu, mjesečarite…

Potražite stručnu pomoć u Poliklinici Neurosan, prije nego se nesanica razvije u kronični poremećaj. Većina osoba koja pati od nesanice pokušava različitim metodama i tehnikama uspostaviti normalan ritam spavanja, ali kada to nisu više u mogućnosti – potreban je savjet liječnika (somnologa)

U Poliklinici Neurosan možete dobiti odgovor na sve Vaše probleme vezane uz spavanje. Na raspolaganju su Vam  stručnjaci iz medicine spavanja (somnolozi) koji imaju višegodišnje radno iskustvo sa svim poremećajima spavanja.

Ukoliko je potrebno učiniti cjelonoćno snimanje (polisomnografiju ili poligrafiju), možete to učiniti u prostorijama Poliklinike Neurosan. Sobe za spavanje opremljene su najsuvremenijim dijagnostičkim uređajima svjetskoga ranga te  vaše spavanje tijekom noći prati zdravstveno osoblje putem videonadzora. Izuzetno nam je važno da se osjećate ugodno, kao kod kuće, te smo posebno vodili računa o tome tijekom uređenja sobe. Na raspolaganju su vam odgovarajuća veličina kreveta, madraci i jastuci visokoga standarda, vlastita kupaonica, mogućnost gledanja TV-a, zvučna izolacija i zamračene i klimatizirane sobe.

Polisomnografija cjelonoćno je neinvazivno snimanje pacijenata gdje se monitorira njegovo spavanje, disanje i kretanje. Pretraga je u potpunosti bezbolna i ugodna pacijentu, a stručnom liječniku (somnologu) omogućuje detaljan uvid u problem spavanja.

Neposredno prije spavanja, zdravstveni stručni radnik najprije objasni pacijentu proceduru, a nakon toga priključi senzore (posebnom kremom) na mjesta na tijelu koja su za to predviđena, sukladno tome što se želi mjeriti. Najčešće se mjeri moždana aktivnost, pokreti očiju, tonus mišića, disanje, rad srca i saturacija kisika. Tijekom noći zdravstveni djelatnik prati vaše spavanje putem kamere u drugoj prostoriji te je pacijentu na raspolaganju za sve upite tijekom noći.

Poligrafija prenosiv je uređaj priključen na pacijenta tijekom spavanja te prati pacijentovo spavanje, disanje, tonus mišića i saturaciju kisika. Namijenjen je za dijagnosticiranje apneje tijekom spavanja. Obzirom da je uređaj prenosiv, nije nužno da pacijent spava u Poliklinici, već je moguće spavanje i kod kuće.

Titracija uređaja za potpomognuto disanje (titracija CPAP uređaja)

Ukoliko je pacijentu dijagnosticirana apneja tijekom spavanja, u Poliklinici NeuroSan možete testirati uređaj (CPAP uređaj) kojim se liječi navedeni problem. Profesionalno medicinsko osoblje pružit će Vam potpunu podršku i odgovorit će na sva Vaša pitanja. U svojoj ponudi također imamo sve vrste maski i veličina za CPAP uređaje.


Poliklinika NeuroSan

Reljkovićeva 6, 10000 Zagreb

T. 01 6470-521; M. 091 6470 521

E. [email protected]

W. www.neurosan.hr

Ostavi komentar