Medical coaching u Centru Medivia: Debljina je često povezana s psihom, osvjestite okidače koji potiču želju za hranom!

medikol

U sklopu programa mršavljenja u Centru za prevenciju i liječenje debljine Medivia pacijentima se dodatno nudi i psihološka podrška tijekom cijelog procesa. Ova vrsta podrške se nudi u formi medical coachinga, odnosno psihoterapije.

Osobe koje se bore sa prekomjernom tjelesnom masom ili debljinom vrlo često smatraju da imaju problem koji se zove emocionalno prejedanje. Ponekad se osobe samostalno uvjere kako imaju taj problem, bez konkretne dijagnoze istog. Zbog toga je od izrazite važnosti razlučiti da li je sadašnje stanje zbilja posljedica emocionalnog prejedanja ili nekog drugog stanja. Tek nakon što se utvrdi stvarno stanje može se adekvatno pristupiti problemu rješavanja viška kilograma.

Medical coaching je proces koji se provodi od strane certificiranog liječnika, a pojedincu olakšava pronalaženje ključnih alata za postizanje zadanog cilja. Zbog česte problematike “jo-jo efekta” i narušene dosljednosti poštivanja programa mršavljenja u smislu redovitih kontrolnih pregleda, naglasak stavljaju na kontinuiranost i ustrajnost pacijenta.

Kad govorimo o debljini ili prekomjernoj tjelesnoj masi, zapravo govorimo o doživotnoj kontroli koju pojedinac mora osvijestiti. Promatrajući sam mehanizam nastanka debljine, možemo utvrditi da nam organizam na neki način postaje vlastiti neprijatelj, budući da nastoji vratiti tijelo u početno stanje, odnosno stanje prije gubitka kilograma. Zbog hormonskog disbalansa prisutne su varijacije u osjećajima gladi i sitosti, a često je prisutan i kontinuirani, ponekad i podsvjesni apetit (želja za određenom skupinom ili vrstom hrane).

medikolIz tog razloga metodom medical coachinga osvješćujemo okidače koji potiču želju za hranom ili odbijanje određene vrste hrane. Primjenom kognitivno-bihevioralne terapije potičemo samopouzdanje i motiviranost pacijenata u želji da se stvori pozitivna slika o samom sebi te ih educiramo o alatima i tehnikama koje kasnije mogu primjeniti u svojoj svakodnevnici.

Ako smatrate da Vam je potrebna dodatna pomoć u borbi s viškom kilograma slobodno se obratite u Centru za prevenciju i liječenje debljine Medivia, i na pravilan način ostvarite promjenu koju trebate!

Zagreb:

Dragutina Mandla 7

Radno vrijeme: ponedjeljak- petak 7-20h

Informacije i rezervacije termina:

tel: 01 6397 333

e-mail: [email protected]

Čakovec:

France Prešerna 13

Radno vrijeme: ponedjeljak- petak 7-20h

Informacije i rezervacije termina:

tel: 040 638 520

tel: 040 638 536

e-mail: [email protected]

Ostavi komentar