Lunula laser u centru Medivia u Medikolu trajno rješava gljivična oboljenja noktiju

lunula lasrer centar medivia medikol

Gljivična infekcija nokta je prilično težak suparnik. Brzo se širi, te u kratkom periodu može zahvatiti ostale nokte. Onihomikoza je najčešća gljivična infekcija noktiju koja se češće pojavljuje na nožnim noktima. Osnovne karakteristike onihomikoze su promjena boje te zadebljanje nokta. Ukoliko se infekcija ne liječi, nokat postaje lomljiv, bolan te često neugledan, smanjujući tako i samu kvalitetu života pojedinca.

Centar Medivia, trenutno jedini na području Hrvatske, koristi hladni laser (Lunula laser) koji je brži, efikasniji i trenutno najsigurniji tretman za liječenje gljivičnih oboljenja noktiju stopala i ruku.

Povoljni učinci Lunula lasera:

  • suzbija infekciju
  • stimulira imunološki sustav na borbu protiv infekcije
  • potiče bolju cirkulaciju u stopalu što opet potiče brži rast nokta
  • brži rast zdravog nokta smanjuje rizik od ponovljene infekcije
  • ne zahtjeva korištenje dodatne farmakoterapije

Većina pacijenata je također iznimno zadovoljna terapijom pomoću hladnog lasera zbog izostanka boli, koja je kod termalnih lasera često prisutna.

Kako djeluje Lunula laser?

Lunula laser koristi laser niskog intenziteta za bezbolan tretman gljivice na noktu. Odobren je od strane FDA za liječenje gljivične infekcije noktiju. Lunula laser koristi energiju fotona kako bi modulirala staničnu reakciju gljivice, a pritom ne djeluje štetno na zdravi nokat, područje ispod nokta, prst ili stopalo.

Osnovna karakteristika Lunula lasera je inovativni pristup u borbi protiv gljivica korištenjem dvije različite valne duljine (crvena i ljubičasta) za tretman inficiranog nokta i istovremeno poticanje rasta zdravog nokta.

Koliko tretmana se preporučuje?

Naglašavamo kako je pristup liječenju gljivične infekcije kod svakog pacijenta individualan. Uglavnom je potrebno otprilike 4 tretmana laserom, međutim ovisno o stanju nokta i stupnju zahvaćenosti broj tretmana može biti i viši. Pacijente pratimo kroz period od 7 mjeseci. Veliku ulogu u efikasnom liječenju gljivičnog oboljenja noktiju ima edukacija pacijenta o pravilnom nošenju obuće te higijeni stopala koja je nužna kako bi se sprječila ponovna infekcija nokta.

Za više informacija posjetite našu web stranicu www.medivia.hr ili nas posjetite u Centrima u Zagrebu Dragutina Mandla 7 i Čakovcu Franca Prešerna 13.

KONTAKT PODACI:

ZAGREB

Radno vrijeme: ponedjeljak- petak 7-20h

Informacije i rezervacije termina:

tel: 01 6397 333 e-mail: [email protected]

ČAKOVEC

Radno vrijeme: ponedjeljak- petak 7-20h

Informacije i rezervacije termina:

tel: 040 638 520

tel: 040 638 536 e-mail: [email protected]

Ostavi komentar