Lara Stanić, voditeljica Odjela ORL čakovečke bolnice: Hrčemo svi, a to može biti opasno za zdravlje!

lara stanić

Hrkanje, odnosno napori zbog kojih se ne spava na leđima utječu na neispavanost i nervozu pa su jutarnje svađe neminovne. Jedan optužuje drugoga, najčešće ona njega za hrkanje, on nju za maltretiranje u snu. Istina, ima i obrnutih situacija gdje partnerica pili, a partner trpi. Najgore je što hrkač sam sebe ne čuje po noći i zna se uvrijediti na optužbe, poriče svoje hrkanje i optužuje onog drugog. Sve u svemu, ni jednom od partnera nije ugodno ukoliko svađe i noćno maltretiranje traje iz noći u noć, te iz jutra u jutro.

Iako je uvriježeno mišljenje kako hrču samo muškarci, prema riječima naše sugovornice s kojom smo razgovarali o hrkanju, voditeljice Odjela ORL čakovečke bolnice Lare Stanić, hrču svi, mala djeca, tinejđeri, mladi ljudi, srednja i starija generacija.

Hrkanje je sociološki i zdravstveni problem, a uzroci hrkanja mogu biti razni. U nekim slučajevima, hrkanje može biti opasno za zdravlje i dovesti do nekih ozbiljnijih problema.

Danas se hrkanje može liječiti, a osobito bi trebale paziti osobe s viškom kilograma.

U posebnom prilog Međimurskih novina “Spavate li dobro?” saznajte koji su sve rizici za hrkanje, tko je najugroženiji te kako liječiti hrkanje.

Čitamo se u Međimurskim novinama!

Ostavi komentar