Jednostavni veggie recepti: Naučite pripremati zdravu i finu veggie hranu!

Namaz od avokada: 1 zreli avokado, 1 žličica limunovog soka, 1 češanj češnjaka

Avokado jedite često, koristite ga kao namaz u kombinaciji s integralnim pecivom, jajima, rajčicama.

Veggieburger: 200 g quinoe, 1 žlica suncokretovog ulja, 1 žlica lanenih sjemenki, 1 žličica kokosovog ulja, 4 žlice limunovog soka,  maslinovo ulje, 1 žlica palente, 2 velike tikvice, 2 batata, 1 avokado, 4 koktel rajčice, 1 šaka rukole, 1 svežanj peršina, 1 luk, čili, 2 režnja češnjaka, 1 jaje, 4 peciva cjelovitog zrna, sol

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175°C. Skuhajte quinou u trostrukoj količini vode oko 15 min. Tikvice narežite na kockice, pecite na tavi s maslinovim uljem oko 30 min, ohladite i zgnječite. Dodajte jaje, kuhanu quinou, lanene sjemenke, žličicu maslinovog ulja, žlicu limunovog soka, malo čilija, otopljeno kokosovo ulje, nasjeckani češnjak i luk te žličicu soli. Rukama napravite odreske i pecite 30 min. Ogulite batat i narežite na trake. Umočite ih u suncokretovo ulje i posipajte palentom te ispecite pomfrit. Za dresing ogulite i nasjeckajte avokado. Izgnječite ga i pomiješajte s ostatkom limunovog soka, prstohvatom soli i češnjakom. Pecivo prepolovite i namažite s malo dresinga. Unutra stavite odreske, pomfrit i garnirati koktel rajčicama, rukolom i peršinom.

Bulgur salata: 200 g bulgura, 100 g lješnjaka, 80 g meda akacije, 200 g grožđa, 1 šaka baby špinata, 200 g feta sira, glavica luka, sol papar

Priprema: Luk narežite, na Ghee maslacu karamelizirajte. Bulgur skuhajte u dvostrukoj količini vode 10 min. Dodajte luk, posolite i ostavite da se hladi. Dodajte lješnjake, grožđe i otopljeni med te ukrasite baby špinatom i sirom. Začinite soli i paprom.

Sirova torta bez brašna i šećera

Za podlogu sameljite 200 g oraha, a datulje namočite u vodi i očistite koštice. Miksajte multipraktikom dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Potisnite prstima u kalup i stavite u zamrzivač.

Krema: 200 g indijskih oraščića namočite preko noći, 1 žlica kokosovog ulja, 100 ml agavinog sirupa, dvije šalice borovnica, 1 banana, 1 šalica datulja, vanilija bourbon

Miksajte sve sastojke dok ne dobijete glatku, gustu kremu. Prelijte preko podloge i stavite preko noći u zamrzivač. Ukrasite po želji svježim borovnicama ili šumskim voćem.

Piše: Karmela Bali Međimurec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE