Fiziocentar Pro Spine: Što je to Dry Needling tehnika?

dry needling

Dry Needling (medicinska akupunktura) je uspješan medicinski tretman koji koristi vrlo tanke igle bez ikakvih lijekova kako bi postigao svoj cilj. Koristi se za liječenje boli i disfunkcije uzrokovane mišićnim problemima, problemima s glavoboljama i problemima sa živcima. Razlikuje se od akupunkture koja je dio tradicionalne kineske medicine, dok je Dry Needling zapadnjačka medicina koja mora imati medicinsku dijagnozu.

Kako djeluje Dry Needling?

Dry Needling djeluje tako da mijenja način na koji vaše tijelo osjeća bol te pomaže tijelu izliječiti tvrdokorne spazme mišića. Postoje dodatne električne i kemijske promjene povezane s tretmanom Dry Needling koje pomažu u procesu ozdravljenja. Važno je vidjeti igle kao samo jedan dio cjelokupnog rehabilitacijskog tretmana. Dry Needling je uobičajeni dio fizioterapije. Važno je da radite vježbe i slijedite savjete koje vam terapeut daje u kombinaciji s iglom za optimalni oporavak.

Sterilna akupunkturna igla se ubode u područje trigger točke te se traži najbolji odgovor tkiva koji se naziva “twitch response”, a osjeća se kao blagi trzaj nakon kojeg slijedi opuštanje. U tretmanu se ne koriste lijekovi niti druge supstance, a sama igla ima analgetski učinak. Nakon tretmana poboljšava se sposobnost cijeljenja tkiva, smanjuje se bol i poboljšava pokretljivost. Istraživanja pokazuju da Dry needling ima najbrži učinak u smanjenju bolova mišićnog podrijetla, do 50% u jednom tretmanu.

Za što se koristi Dry Needling?

Ova tehnika se može koristiti ako imate glavobolje, bolne sindrome vratne i slabinske kralježnice, ischialgiju, sindrome prenaprezanja (teniski i golferski lakat), napetost mišića zbog dugog sjedenja, istegnuća mišića. Dry needling može se primjeniti u liječenju disfunkcije zglobova, tendinitisa, tenzijskih glavobolja, trzajnih ozljeda vrata, liječenju križobolje, radikulopatije i mnogih drugih patologija.

Dry Needling u Pro Spine fiziocentru

Specijalizirani fiziocentar za izvođenje Dry Needling tehnike je Pro Spine u Čakovcu u MTC-u. Nazovite ih na broj telefona 099 453 6600 i rezervirajte svoj termin koji će vas riješiti svih vrsta bolova te opustiti vaše mišiće.


Fiziocentar Pro Spine

MTC, Športska 6a, Čakovec

099/453-6600

[email protected]

  • Elektroterapija
  • Ultrazvučna terapija
  • Terapija infracrvenom lampom
  • Magnetoterapija
  • SEAS i BSPTS metoda za skolioze
  • Dry Needling
  • Kinesiotaping

Ostavi komentar