24.5 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Fizikalna terapija Alen Horvat iz Čakovca: Tehnika EMMETT daje trenutne rezultate aktivacijom pravog mišića!

Privatna praksa fizikalne terapije Alen Horvat iz Čakovca u ponudu je uvela novu tehniku naziva EMMETT koja laganim pritiskom pristima na određenu točku olakšava bol i nelagodu te poboljšava mišićno-koštane i neurološke funkcije. Tehnika EMMETT najčešće se upotrebljava nakon naprezanja, ozljede mišića ili zglobova, u postoperativnoj rehabilitaciji ili kod bolova.

Za rješavanje bolova obratite se stručnom timu Fizikalne terapije Alen Horvat koji će vam pružiti individualan pristup i kvalitetnu uslugu.

Što je to tehnika EMMETT?

Tehnika EMMETT vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića provede, odnosno kada se prstima pritisne pravi mišić. Mjesta na kojima se radi pritisak su takozvane točke EMMETT, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Učinak provedenog rada može se testirati neposredno nakon provođenja terapije, mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa.

Što tehnika EMMETT radi našem tijelu?

Ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent te stanju mišića, tehnika djeluje neposredno na korekciju mišića. Tehnikom EMMETT aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja odnosno ravnoteže te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja. Tehnika se provodi bez boli i s boljom ravnotežom.

Kako djeluje tehnika EMMETT?

Osim neposrednog ficijalnog ili relaksiranog učinka na korekciju mišića, primjenom te metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže. Primateljev živčani sustav registrira stimulaciju, a mozak reagira slanjem nove upute na periferiju koja će utjecati na stanje zahvaćenog dijela tijela. Rezultat je često trenutačna tjelesna promjena. Posebne jezične vještine uključene su u tretman kako bi učvrstile i usidrile pozitivne tjelesne promjene što uvelike pojačava terapijski ishod.

Tehnika EMMETT u Fizikalnoj terapiji Alen Horvat

Stručni tim Fizikalne terapije Alen Horvat stalnim ulaganjem u edukaciju i uvođenje novih usluga svojim klijentima nudi rješenje za trenutno otklanjanje bolova i nelagode. Terapeut tehnike EMMETT je u timu Alena Horvata prošao jednogodišnju obuku tom metodom te je time dobio znanja i vještine kojima se mogu napraviti dobre promjene na svim područjima ljudskog zdravlja, primjenom isključivo svojih ruku, a svoj tretman temelji na uzimanju anamneze, procjeni, palpaciji i kliničkom iskustvu čime na licu mjesta uspostavlja simetriju mišićno-koštanih struktura.


Na primjer, lagani dodir malog zupčanika može zaustaviti veliki motor. Tako se

može promatrati terapeuta tehnike EMMETT, poput električara koji posjeduje znanje

i vještine za pronalaženje i vraćanje kritičnih točaka tijela u prvobitno stanje.


Tretman tehnikom EMMETT može se provesti kao samostalan tretman ili u kombinaciji s

drugim terapijskim metodama ili sustavima vježbanja, izravno na koži klijenta ili

preko odjeće. Klijent može biti u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju.


Naručite se na tretman tehnikom EMMETT u Fizikalnoj terapiji Alena Horvata

Posjetite Privatnu fizikalnu praksu Alena Horvata u Čakovcu na adresi Franje Punčeca 4 i odaberite jednu od mnogobrojnih terapija u ponudi. Svoj termin možete rezervirati na e-adresi [email protected] ili pozivom na broj mobitela 095/865-1326.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE