15 C
Čakovec
Petak, 31 ožujka, 2023

Do savršenog vida u nekoliko minuta uz Specijalnu bolnicu za oftalmologiju Svjetlost iz Zagreba

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost i dalje je vodeća oftalmološka ustanova u regiji na trima osnovnim područjima djelovanja: u operacijama laserskog skidanja dioptrije, ugradnje multifokalnih leća za ispravljanju starosne dioptrije te laserske operacije mrene.

Lasersko skidanje dioptrije

U posljednje 24 godine samo u Klinici Svjetlost Zagreb laserski je skinuta dioptrija s preko 75 tisuća očiju, a u ostalih pet očnih klinika (Split, Sarajevo, Banja Luka i Budva) s još 25.000 očiju. Klinika Svjetlost posjeduje 2 Schwind Amaris 1050RS lasera, 1 Schwind Amaris 750S laser, 6 Wavelight Allegretto excimer lasera i 2 Abbot iFS 150 kHz femtosecond lasera te izvodi sve metode laserskog skidanja dioptrije i tzv. ALL LASER LASIK. Lasersko skidanje dioptrije izvodi 12 naših liječnika.

Naših 9 liječnika i 10 medicinskih sestara podvrglo se zahvatu, među kojima su i naši vodeći refraktivni kirurzi, uključujući prof. dr. sc. Nikicu Gabrića i doc. dr. sc. Maju Bohač.

U klinici Svjetlost izvode 8 metoda laserskog skidanja dioptrije.

Za pacijente koji nisu kandidati za laser nude mogućnost korekcije dioptrije ugradnjom posebnih intraokularnih leća (ICL). Njihovi refraktivni kirurzi stalni su predavači i instruktori na najvažnijim europskim oftalmološkim kongresima te edukatori iz područja refraktivne kirurgije (BIH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo).

Operacija mrene

Siva mrena jedna je od najčešćih bolesti osoba starije dobi. Po iskustvu ugradnje multifokalnih i intraokularnih leća s proširenim rasponom vida (više od 6000) vodeći su među europskim očnim klinikama.

U očnoj Klinici Svjetlost mrenu možete operirati unutar tjedan dana od obavljenog pregleda. Operacija mrene je bezbolan, brz, siguran i učinkovit operativni zahvat. Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, znanju i iskustvu njihovih kirurga mrenu možete riješiti unutar 3 sata od dolaska u Kliniku.

Njihovi operateri su u protekle 24 godine u Svjetlosti obavili više od 100.000 operacija mrene. Očna Klinika Svjetlost ima najveće iskustvo u ovom dijelu Europe s ugradnjom multifokalne ili intraokularne leće Symfony kojom se pacijent može riješiti i mrene i nošenja naočala. S ugrađenom lećom Synergy pacijent bez naočala dobro vidi i na blizinu i na srednju udaljenost i na daljinu. Prof. dr. sc. Nikica Gabrić prvi je doktor koji je u Europi, Bliskom istoku i Africi samostalno ugradio 2500 leća.

Naručite se na broj +385 1 777 5656.

25 godina

iskustva

prepoznatljivosti i

tradicije u kirurgiji oka

200.000

operacija oka

70 stalno zaposlenih oftalmologa

600.000

zadovoljnih pacijenata

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,083FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE