Centar Medivia u Medikolu pomoći će vam u usvajanju zdravih prehrambenih navika

centar medivia medikol

Iako je nutricionizam relativno mlada znanost, njegova važnost je svakako prepoznata u svim segmentima društva. Prehrana je dio naše svakodnevice te je vezana uz sve elemente privatnog i društvenog života pojedinca.

Baš iz tog razloga, u Centru za prevenciju i liječenje debljine Medivia želimo da promjenu prehrane i usvajanje zdravih prehrambenih navika iz terapije pretvorimo u promjenu životnog stila. Iako promjene najčešće nisu jednostavne, nakon pravilnog usvajanja zdravih prehrambenih navika više se nikada nećete poželiti vratiti starim obrascima ponašanja.

Danas se primarni fokus, koji se bavio rješavanjem problema manjka nutrijenata, prebacuje na probleme uzrokovane obiljem i prekomjernim unosom. Posebna pozornost se obraća unaprijeđenju zdravlja implementacijom aspekata pravilne prehrane. Kod problema pretilosti veći se naglasak stavlja na edukaciju i usvajanje postulata pravilne prehrane koja će postati stilom života, i u potpunosti biti prilagođena nutritivnim potrebama pacijenta, nego na restrikcijske dijete koje obećavaju samo kratkotrajni uspjeh. U Centru za prevenciju i liječenje debljine Medivia izrazito nam je bitan naglasak na individualnom pristupu svakom pacijentu, jer je individualnost upravo ono što nutricionizam čini toliko zanimljivim. Plan prehrane i prateća dijetoterapija usko je vezana uz Vaše zdravstvene i nutritivne potrebe, ali veliku pažnju pridajemo osobnim željama i motivaciji.

Osim problema pretilosti, u Centru Medivia nudimo nutricionističku podršku i dijetoterapiju raznih kliničkih stanja vezanih uz probleme endokrinološkog sustava (šećerna bolest, poremećaji u radu štitnjače, ginekološki poremećaji), bolesti probavnog sustava, poremećaje krvnog tlaka, ali i raznih drugih stanja koji zahtjevaju posebne prehrambene potrebe.

Iako je sve veća briga o pravilnoj prehrani svakako pozitivan trend, sa sobom je nažalost povećao i nepovjerenje, nedoumice i zbunjenost nizom kontradiktornih informacija od strane pogrešnih izvora. Upravo iz tog razloga kao osnovnu misiju imamo približiti brigu o pravilnoj prehrani na točan i razumljiv način. Stoga, ukoliko želite zdravo mršaviti uz kontinuirani nadzor i edukaciju od strane stručnog osoblja, poboljšati svoj nutritivni i zdravstveni status ili pak samo dobiti provjerene i točne informacije koje Vas zanimaju o prehrani slobodno nam se obratite.

Više informacija potražite na našoj web stranici www.medivia.hr ili nas posjetite u Centrima u Zagrebu i Čakovcu!

Monika Fumić, mag.nutr.

KONTAKT PODACI:

ZAGREB

Radno vrijeme: ponedjeljak- petak 7-20h

Informacije i rezervacije termina:

tel: 01 6397 333

e-mail: [email protected]

ČAKOVEC

Radno vrijeme: ponedjeljak- petak 7-20h

Informacije i rezervacije termina:

tel: 040 638 520

tel: 040 638 536

e-mail: [email protected]

Ostavi komentar