BIMEP: Uključite se na jednom od 16 punktova diljem Međimurja!

BIMEP 2017. – Biciklima međimurskim putevima

Manifestacija “BIMEP 2017.” je jednodnevna sportsko-rekreacijska manifestacija organizirana povodom Dana Međimurske županije, Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje. Kao i prijašnjih 11 godina, održat će se u nedjelju 23. travnja. “BIMEP” se odvija na području cijelog Međimurja, sa 16 punktova, i organiziran je sa željom da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka. Organizatori su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Međimurska županija, a u provedbu će se uključiti Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine na području Međimurske županije, gdje će biti postavljeni ulazno/izlazni punktovi, Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije te Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

bimepStartajte kada vam odgovara od 9 sati ujutro

“BIMEP” počinje u 9 sati, a građani će se moći uključiti na punktovima po cijelom Međimurju te će dobiti diplomu na koju će se utisnuti pečat o uključivanju ili o prolasku kroz određeno stajalište, te prijavnicu, koju svaki sudionik ispunjava i potpisuje, čime je suglasan da na vlastitu odgovornost sudjeluje u manifestaciji. Prijavnicu za djecu i osobe mlađe od 18 godina (su)potpisuje roditelj. Start je moguć sa svakoga ulazno-izlaznog punkta od 9 do 18 sati.

Na punktovima će dežurati osobe koje će sudionicima davati osvježavajuće napitke. Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije bit će stalno u pripravnosti, iako će predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Čakovec obilaziti sve punktove.

Osiguran je servis bicikala, koji će obavljati tvrtke BECIKLIN iz Preloga i CHAKY iz Nedelišća, dok je komplete za popravak guma osigurala trgovina BIKE POINT Radotić iz Čakovca koja će od 9 do 11 sati u Čakovcu (prostor kod punkta) po potrebi pregledati i popraviti bicikl.

Policijska uprava međimurska uključit će se u biciklijadu uspostavom Mobilnoga preventivnog centra policije na Trgu Republike bb, od 9 do 11 sati. Policijski službenici provodit će preventivne aktivnosti koje proizlaze iz preventivnog projekta “Zaštitimo svoj bicikl”.

bimepPreporuke organizatora za sigurnu vožnju

Napomenuto je da svi sudionici trebaju poštovati odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pogotovo vezano uz poštivanje prometnih pravila i propisa, nošenja reflektirajućih materijala, biciklističkih kaciga (maloljetnici do napunjenih 16 godina života), te obraćanje pažnje na sigurnost sebe i drugih u prometu. Također, podsjeća se da je vožnja bicikla po briježnom dijelu Međimurja puno opasnija od vožnje po nizinskom dijelu i zahtijeva veću kondicijsku spremnost i koncentraciju. Stoga su zamoljeni biciklisti da procijene svoju fizičku spremnost, kako se ne bi zbog umora ili iscrpljenosti ozlijedili. Isto tako trebaju smanjiti brzinu, tj. usporiti prilikom spuštanja niz brijeg s ciljem vlastite sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. Svi sudionici trebaju se kretati desnom stranom kolnika vozeći jedan iza drugoga, a ne jedan pokraj drugoga. Potrebno je provjeriti ispravnost bicikala prije samog uključivanja u manifestaciju kako bi se izbjegle neugodnosti zbog nastanka izvanrednog kvara.

Punktovi će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.

Uključenje na manifestaciju naplaćuje se 5 kuna.

Lokacije ulazno-izlaznih punktova u mjestima kroz koja će prolaziti staza:

Kotoriba: prostor ispred Knjižnice i čitaonice (Ulica kralja Tomislava – poslije pruge)

Donja Dubrava: u dvorištu Doma kulture “Zalan”

Sveta Marija: uz glavnu cestu u blizini autobusne stanice (ispred cafe-bara)

Donji Kraljevec: prostor kod ulaza u trgovinu METSS na glavnoj cesti (poslije rampe)

Prelog: na glavnoj cesti u centru naselja

Domašinec: prostor ispred Doma kulture u centru naselja (na glavnoj cesti)

Orehovica: autobusno stajalište u centru naselja (u blizini rotora)

Čakovec: drvena kućica na Trgu Republike u Čakovcu

Pušćine: prostor kod Vatrogasnog doma (na glavnoj cesti – nasuprot “Mamici”)

Macinec: u dvorištu Doma kulture u Macincu (uz prugu)

Gornji Mihaljevec: prostor ispred Društvenog doma/kafića (u centru u blizini crkve)

Lopatinec (Pleškovec): prostor ispred Doma kulture u Pleškovcu (podno crkve)

Štrigova: autobusno stajalište u centru naselja (nasuprot ulazu u Ljekarnu)

Sveti Martin na Muri: autobusno stajalište u centru naselja (kod Osnovne škole)

Podturen:    uz autobusno stajalište u centru naselja (u blizini crkve)

Mursko Središće: prostor nasuprot autobusnom kolodvoru (na raskrižju Martinske ulice)

Ostavi komentar