15 C
Čakovec
Nedjelja, 3 rujna, 2023

Tvrtka Bernarda: Kolika je važnost kvalitete sna i dobrog madraca za zdravlje?

Dobar i kvalitetan san temelj je zdravog života. Mnogo je važnije spavati dobro, pa se više odmorimo ako imamo kvalitetan kraći san nego kad spavamo duže, ali je naš san ometan. Kvalitetan san omogućava da su naši energetski tokovi redoviti i uravnoteženi, budimo se lakši i odmorniji, spremni da se nosimo s izazovima koje donosi novi dan.

Često zaboravljamo da je dobar san povezan s dobrim madracem pa kvaliteta madraca može imati veliki utjecaj na naše spavanje, a pravi madrac može nam pomoći da se budimo odmorni i svježi. Spavanje na lošem madracu može uzrokovati nesanicu, bol u leđima i sveukupnu bol tijela. Dobar madrac je onaj koji je udoban, a opet dovoljno čvrst da je tijelo pravilno podržano tijekom spavanja. Presudan faktor za kvalitetan i ugodan san nije samo madrac nego i dobar krevet. Stavljanje novog madraca na stari krevet bez odgovarajuće podloge nije dovoljno za kvalitetno poboljšanje spavanja jer se kvalitetan krevetni sustav sastoji od madraca i njemu usklađene podnice odnosno podloge.

U tvrtki Bernarda u Pušćinama proizvode krevete, madrace, jastuke i poplune kojima je cilj unapređenje kvalitete sna, a samim time i života. Vođeni motom “Dobar san za zdrav život”, krevetni sustavi Bernarda pružaju mogućnost odabira i kombiniranja različitih oblika i dimenzija ležaja prema željama i individualnim potrebama svakog korisnika. U proizvodnom programu nalaze se ekskluzivni kreveti sa žičanom opružnom jezgrom (tzv. box kreveti) ili kreveti s elastičnom letvičastom podlogom te kreveti za manje stanove i apartmane koji objedinjuju sjedenje, spavanje i prostor za spremanje krevetnine.

Medicinski madraci primjereni su svima 

Madraci tvrtke Bernarda izrađeni su od prirodnih, ekološki provjerenih materijala, elastični su i udobni, s dobrom vodljivošću topline i vlage. Uz proizvodnju klasičnih, bitan dio razvoja i proizvodnje polažu na konstruiranje tzv. medicinskih madraca. Najvažnije karakteristike tih madraca su iznimna anatomska svojstva, dok se ostale individualne karakteristike postižu inovativnim oblogama džepičaste opružne jezgre i navlakama madraca, koje imaju zadatak smanjiti negativne utjecaje i tako omogućiti korisniku miran i okrepljujući san. Navlake tako mogu imati antibakterijsko djelovanje (navlaka Tencel C s ionima srebra), zaštitu od elektromagnetskih zračenja te blagotvorno djelovanje na tijelo upotrebom vlakana s vitaminom E ili materijala baziranih na aloe veri…

Osobama koje imaju zdravstvene probleme pa su vezane za krevet, namijenjeni su dekubitus madraci i jastuci. U domeni medicinskih madraca posebno se ističe i specijalni medicinski madrac Antiflux koji sprječava povrat želučanog sadržaja u jednjak i time rješava velik problem poznat kao gerb ili reflux.

Svi madraci proizvedeni u Bernardi imaju potvrdu struke i prate znanost, tehnologiju i suvremene svjetske trendove uz korištenje zahvalnim tradicionalnim prirodnim materijalima. U Bernardi se koriste najboljim poznatim sirovinama i vlastitim ih inovacijama dodatno oplemenjuju. Proizvodi tvrtke Bernarda rezultat su aktualnih svjetskih trendova, a mnogi od njih svojim inovativnim rješenjima postavljaju nove standarde zdravog spavanja.

Rezultat svega toga su ne samo vrhunski proizvodi s međunarodnim nagradama i priznanjima nego i mnogobrojni zadovoljni korisnici.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE