U ponedjeljak napravite ove stvari i tjedan će garantirano početi dobro

cat-4592279_960_720
Foto: Pixabay

Ponedjeljak je neizbježan i ne možete učiniti ništa protiv toga, ali možete učiniti nekoliko koraka da si uljepšate ponedjeljak i dobro započnete tjedan, prenosi večernji.hr

Istraživanja su pokazala da je ponedjeljkom ljudima viši tlak i da se najviše srčanih udara dogodi u ponedjeljak, piše Real Simple. Mnogi u ponedjeljak žele samo isključiti alarm i nastaviti spavati, no obaveze im to ne dopuštaju. Iz toga razloga bitno je motivirati se stoga donosimo osam stvari koje biste trebali napraviti kako vam ponedjeljak ne bi bio ‘tlaka’.

U petak napravite listu za ponedjeljak 

Kraj tjedna je mnogima rezerviran za proslavu kraja radnog tjedna, ali nemojte slaviti prije nego što napravite listu za ponedjeljak. Trebali biste zapisati sve što želite postići u nadolazećem tjednu. Ako će vas lista čekati u ponedjeljak moći ćete biti mirni za vikend i nećete biti nervozni u ponedjeljak. U ponedjeljak prvo započnite s malim zadacima, a onda krenite na one velike i izazovne. 

Nemojte ići u krevet sat kasnije nego inače

Nemojte računati na to da ćete za vikend nadoknaditi izgubljeno vrijeme koje niste prospavali kroz tjedan. Prije se mislilo da je efektivno nadoknaditi neprospavane noći tijekom vikenda, no najnovija istraživanja pokazuju da premalo sna šteti zdravlju i nemoguće je vratiti izgubljeno vrijeme. Ono što je jako bitno je da nemate velike oscilacije u spavanju i da u krevet ne idete sat kasnije nego inače. Isto vrijedi i za buđenje, odskakanje bi trebalo biti manje od jednog sata. 

Isplanirajte doručak

Ako ćete za doručak imati neko pomno isplanirano i bogato nutrijentima jelo, tijekom cijelog dana osjećat ćete se bolje. Za doručak birajte proteine ili cjelovite ugljikohidrate kako biste imali energije kroz dan. Doručak ne morate jesti odmah kad se probudite, pogotovo ako se budite jako rano, no pojedite ga u roku dva sata od buđenja, što će vas zasititi i nećete biti gladni do vremena za ručak. Niti kavu ne biste trebali piti čim se probudite, prije biste trebali pojesti.

Obucite ono u čemu se se osjećate dobro

Naravno da ćete se osjećati bolje u odjeći koja vam se sviđa. Možete koristiti odjeću kako biste s uma skinuli negativne misli jer zaista pomaže. Da biste poboljšali svoju volju, odaberite šarene boje ili neki ludi print koji volite.

Ostavi komentar