22.2 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Terme Sveti Martin dobile su certifikat Tvrtka – prijatelj zdravlja

Terme Sveti Martin  dobile su  certifikat Tvrtka – prijatelj zdravlja i to kao prve toplice u Hrvatskoj.

Na svečanosti dodjele certifikata Termama Sveti Martin župan Matija Posavec naglasio je da je ovo još jedan primjer visoko razvijene svijesti o važnosti kvalitete radnog okruženja što rezultira boljom uslugom, a time i zadovoljnim gostima. -Čestitam Termama na statusu Tvrtka prijatelj zdravlja čime dopunjuje svoj važan položaj u okviru turističke strategije Međimurske županije. Riječ je o najvažnijem turističkom subjektu u kraju koji nosi oznaku Green destination za dosege u održivom turizmu. Ulaganjem u zaposlenike i razvijanjem svijesti u zajednici direktno pridonosite promociji smjernica i koncepta održivosti Međimurske županije za ovo područje, rekao je župan.

Riječ je o programu Živjeti zdravo Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u sklopu kojeg je razvijeno certificiranje za status Tvrtke – prijatelja zdravlja s ciljem unaprjeđenja zdravlja na radnome mjestu. Inicijativa za uvođenje programa potekla je od prve dame Hrvatske, epidemiologinje i sveučilišne profesorice Sanje Musić Milanović.

Modul Tvrtka prijatelj zdravlja usmjeren je prema zaposlenicima i klijentima poticanjem i uvođenjem posebnih oznaka za radna okruženja koja omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i iskazuju  brigu o zdravlju djelatnika te očuvanju okoliša. Da bi tvrtka dobila ovu oznaku potrebno je zadovoljiti niz kriterija koji utvrđuje tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u područjima prehrane, promicanja tjelesne aktivnosti, zaštite zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrane pušenja i konzumacije alkohola, kao i uređenja okoliša i zaštite zdravlja djelatnika. Koordinatorica ovog nacionalnog projekta za Međimursku županiju je Renata Kutnjak Kiš, dr.med., epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Dinka Nakić, dr. med., iz HZJZ-a uručila je certifikat je generalnoj direktorici Termama Sveti Martin Nuši Korotaj, naglasivši da je samo zdrav zaposlenik produktivan, osobito u svjetlu činjenice da se radni staž produljuje.

Važnost zdravlja i poticaja na zdrave navike u radnom okruženju naglasila je i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE